Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 16. juli 2003 kl 20.25 Cityfolk: Lisboa

Fjær og boa i Lisboa

Med
Med "Cityfolk" i Lisboa – der Lili Canecas (58) er en av hovedstadens jetset-kjendiser. (Foto: NRK)
Jetset-livets oppturer og nedturer, en ung gutts talent som fado-sanger samt en moldavisk mor og hennes liv i et nytt land – "Cityfolk" byr som vanlig på møter med
vidt forskjellige mennesker. Denne gang i Portugals hovedstad.


I Norge ville hun vært en gjenganger på Se og Hørs forsider, for i Portugal rankes Lili Caneca som en av landets mest kjente jetsettere. Inntil nylig levde hun i en eventyrverden, men skraper man på den glitrende overflate-glasuren, finnes det mye engstelse og hulhet bak jetset-livets fasade, kan Lili fortelle.

Angelos fado
Portugisisk fadosang framført av et uvanlig talent opplever vi også i "Cityfolk". I hjemlandet har Angelo Freire (14) allerede rukket å få et navn. Enda de ikke hadde råd til det, satset foreldrene tidlig på ham og skrapte sammen til en skikkelig musikalsk utdannelse. Den inkluderer utdannelse i klassisk gitar og i sang, og Angelo er allerede vant til å takle scenelivets spesielle utfordringer.

Rodicas nye liv
Fra den tidligere sovjetrepublikken Moldova kommer Rodica Televca, en ung mor som har fulgt i fotsporene av sin mann til Lisboa, dit han emigrerte for noen år siden. Moldova er blant de fattigste landene i Europa, og Rodica reiste derfra for å bo i lag med mannen og være med på å bedre familiens økonomi. Etter mye papirarbeid lyktes de to å få sin lille datter til Portugal. Lenge bodde hun hos besteforeldrene i hjemlandet.

Om serien
NRK Østlandssendingen er medlem i sammenslutningen av redaksjoner i den europeiske kringkastingsunionen EBU. Her har NRK de to siste årene vært medprodusent i "Cityfolk", som nå går på lufta i sin sjette sesong.

- "Cityfolk" har som mål å vise fram det mangfoldige livet i Europa, forteller prosjektleder Kjetil Saugestad i Østlandssendingen. I hvert program møter vi tre ulike mennesker med hver sin historie. De er helt uavhengig av hverandre, men bor i samme by.

I år bidrar Norge med tre portretter av folk i Oslo (sendes i august). På kartet står ellers Amsterdam, Lisboa, München, Stockholm, Narva (Estland), Dublin og Barcelona.

Utvekslingsprogram
Kontaktperson i Østlandssendingen: Kjetil Saugestad, mob.tlf. 90 93 34 92
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57