Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 18. april 2002 kl 17.10 Perspektiv: Fjellenes år

Naturparkene Rondane og Jotunheimen

FN har valgt ut 2002 som ”Fjellenes år”, og med utgangspunkt i NRKs rikholdige arkiv har Perspektiv-redaksjonen viet et helt program til naturparkene Rondane og Jotunheimen. Du får oppleve mye vakker natur, og får kjennskap til fjellets bruk opp gjennom tidene.

Visste du for eksempel at det ligger åpne fangstgraver i Rondane? Disse gravene ble brukt til å fange reinsdyr. Dyrene ble ledet til gravene, hvor de ble fanget og ble et lett bytte for jegerne. Gravene er vanskelige å oppdage i dag, men er du oppmerksom, kan du se dem langs Turistforeningens stier.

På Jostedalsbreen får du oppleve en skitur på langs av breen.

Om ”Perspektiv”
NRK har en unik fjernsynshistorie, og Perspektiv-redaksjonen har en særs privilegert arbeidssituasjon. De kan fråtse vilt i NRKs rikholdige arkiv, selve ”arvesølvet”. Samtlige medlemmer i redaksjonen er kunnskapsrike, erfarne medarbeidere med helt forskjellig bakgrunn. Det gjør Perspektiv-programmene spesielt interessante fordi tema, form og innhold dermed blir svært variert.

I neste program, 25. april, er tema ”Sangerinnen Wenche Foss”, hvor vi får se og høre henne igjen i operaen ”Stemmen”, med tekst av Jean Cocteau og musikk av Francis Poulenc.

Egenprodusert program fra NRK Fakta
Prosjektleder: Sissel Helle Birkelund, 23049132/99597783,
Pressekontakt Inger Larsen 23047483.