Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 29. april 2013 kl 22.00 Borgen

Ubehagelige avsløringer


Stemningen er alt annet enn god når Birgitte kommer på jobb dagen etter TV-fadesen. Kollegaene lurer på hva sammenbruddet på skjermen skyldtes, og Birgitte blir nødt til å fortelle dem om sykdommen.

Torben befinner seg også i en ubehagelig situasjon. Hans kone har funnet ut om affæren han har hatt med Pia.

Offentlig oppvask
Torbens kone krever at det hemmelige forholdet avvikles og at Pia forflyttes til en annen avdeling på jobb. Å flytte Pia fra avdelingen midt under valgkampen er en umulig oppgave for Torben, noe som resulterer i at han kastes ut av hjemmet sitt under en offentlig oppvask på arbeidsplassen.

Vårt Danmark
Valgdagen nærmer seg, og hvis opposisjonen skal ha noen sjanse blir de nødt til å finne frem til en felles politikk. Det er de allerede godt i gang med under tittelen «Vårt Danmark», og Birgitte lar seg motvillig lede med, selv om Nye demokrater ikke har fått gjennom noen av sine viktigste saker i dette samarbeidet.

Om serien
Vi møter en ganske annen Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen) i tredje sesong enn kvinnen vi forlot på Folketingets talerstol i sesong 2. Birgitte er ikke lengre statsminister, det er gått to og et halvt år siden hun forlot politikken. Nå arbeider hun som godt betalt foredragsholder og sitter høyt i flere styrer, en jobb som innebærer mange reiser.

Birgittes gamle parti, De Moderate, har lagt om kursen. Den nåværende partilederen er Birgittes gamle kronprins, Jacob Kruse (Jens Jacob Tychsen), som tidligere svek henne, hvorpå hun "forfremmet" ham til en stilling som EU-kommissær for å slippe å forholde seg til ham. Etter at Birgitte forlot partiet, har Kruse arbeidet med å trekke De Moderate i en mer borgerlig retning.

Birgitte Nyborg har bevisst forsøkt å legge det politiske liv i Danmark bak seg, men begynner nå å legge mer og mer merke til De Moderates kursendring. Det blir stadig vanskeligere for henne å stå på sidelinjen og se hvilke politiske avtaler De Moderate inngår. Etter hvert går det opp for henne: Hun er nødt til å vende tilbake til politikken.

Vi følger den forhenværende statsministerens reise tilbake til politikken. Borgen, som tidligere var Birgitte Nyborgs arbeidsplass, blir nå et mål hun streber etter.

Denne sesongen handler om demokratiets grunnstein; å formulere et standpunkt og finne sine meningsfeller. Sesongens store spørsmål er: Når man er ved makten, kan man da stadig bevare seg selv?

Dansk dramaserie 2012
Produsert av: Danmarks Radio / Nordvisjonen
Originaltittel: "Borgen" (sesong 3)
Medvirkende: Sidse Babett Knudsen (Birgitte Nyborg), Birgitte Hjort Sørensen (Katrine Fønsmark), Pilou Asbæk (Kasper Juul).
Manus: Adam Price.
Presseansvarlig: Jade Josefine Nordahl / 92 40 38 73
TV-seere kan kontakte NRKs Publikumsservice / 815 65 900