Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 22. februar 2005 kl 00.10 Sikkert som lås

Hvem er hvem?

Sammenblanding av identiteter er tema i denne komedien. Et par barsangere blir feilaktig tatt for å være ranere.

Sam (Sam Rockwell) og Eddie (Steve Zahn) er to mislykkede musikere. Frank (Mark Ruffalo) og Mitchell (Josh Pais) er eksperter på å rane pengeskap. Når den lokale, jødiske gangsteren Big Fat Bernie Gayle (Michael Lerner) gir lakeien sin, den noe tungnemme Veal Chop (Paul Giamatti), oppdraget med å overtale ranerne til å ta en jobb, tar han feil av musikerne og ranerne.

Det ender med at Sam og Eddie blir nødt til å gå med på Veal Chops oppdrag. De gjennomfører tre ran for den mektige Big Fat Bernie.

Mens de er i gang med det aller første oppdraget, å rane safen til den lokale størrelsen Good Stuff Leo (Harvey Fierstein), blir de stanset av Hannah (Christina Kirk), Leos hyggelige, tomhjernede datter. Hannah lar ranerne gå, men søt musikk har oppstått mellom henne og Sam.

Saken er imidlertid at den ekte raneren, Frank, er Hannahs ekskjæreste og hun har sverget aldri å gå ut med kriminelle resten av livet. Tilfeldighetene, bedrageriet og overraskende romantikk kulminerer under bar mitzvah-festen for Bernies sønn, Little Big Fat Bernie (Michael Schmidt). Hans presang er The Stanley Cup, hockey-trofeet, som ble stjålet fra Good Stuff Leo av de motvillige ranerne Sam og Eddie.

Om filmen
Filmen "Safe Men" ble vist under Sundance Film Festival i 1998. Den var også debuten til John Hamburg som manusforfatter og regissør. Hamburg er senere kjent for filmer som "Meet The Parents" og "Zoolander".

Amerikansk spillefilm fra 1998
Originaltittel: "Safe Men"
Regi: John Hamburg
I rollene: Sam Rockwell, Steve Zahn, Paul Giamatti, Michael Schmidt, Michael Lerner
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83