Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 30. august 2002 kl 21.15 Detektimen: Politiagentene

Menneskesmuglerne

Daniella Mayo (Roxane Wilson) i
Daniella Mayo (Roxane Wilson) i "Politiagentene" er bortført av menneskesmuglere. (Foto: Beyond Distr.)
“Politiagentene”, den australske serien med handlingen lagt til Melbourne, er tilbake med 22 nye episoder. I kveldens episode settes spanergruppen inn mot en bande menneskesmuglere som driver sitt spill med forsvarsløse ofre. Denne gang dreier det seg om en container-”last” med ulovlig innsmuglede rumenske emigranter.

11 rumenere blir funnet døde i en container på havna. Agent Peter Church i Melbourne-politiet går straks inn i en dekkoperasjon, forkledt som offiser i tollvesenet. 16 år gamle Nadia fra Romania er eneste overlevende fra den forferdelige tragedien. Hun blir brakt til sykehus, og samtidig legges agent Daniella Mayo inn som ”pasient” på naborommet – for å holde et øye med utviklingen.

Church på sporet
Church har allerede en tolltjenestemann i kikkerten, mistenkt for å stå i ledetog med menneskesmuglerne. Tjenestemannen blir myrdet, men Church klarer å følge sporet idet enda en ”last” med ulovlige emigranter velter inn…

Samtidig slår menneskesmuglerne til mot sykehuset og bortfører både Nadia og Daniella. I et kappløp med tiden rykker Ellen ”Mac” Mackenzie, spanergruppens leder, ut for å redde de to kvinnene.
can keep an eye on Nadia.
Serie med sting
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten i avdelingen, Daniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson), begynt å bli skikkelig varm i trøya.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 4)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57