Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 11. november 2001 kl 19.35 Speisa

Operasjon: Redd hunden!

Daisy og hunden Colin har forelsket seg i hverandre, og Tim er sjalu på denne firbente skapningen som opptar plass i heimen. Colin tåles bare så vidt det er. Men en dag Tim og Colin er ute på en luftetur blir Colin kidnappet, og Tim blir overveldet av skyldfølelse…

For å hindre at Colin blir et offer for laboratorieforsøk, samler Tim sammen en tvilsom gjeng for å befri hunden. I nattens mulm og mørke utstyrer de seg for kamp, og helt uventet får de hjelp av en ukjent venn på innsiden…

”Speisa”
Daisy (Jessica Stevenson) er en entusiastisk, men lite målbevisst ung dame som utgir seg for å være journalist. Hun deler leilighet med sin gode venn, den urbane scateboarderen Tim (Simon Pegg).

De er begge i 20-årene, og omgir seg med en høyst spesiell krets mennesker som alle har meget uortodokse oppfatninger av virkeligheten: Marsha (Julia Deakin), den elegante og eksentriske husverten, Brian (Mark Heap), den gåtefulle naboen nedenunder som liker å male, men hater malerkoster, Twist (Katy Carmichael), en kvinne som er besatt av stil og Mike (Nick Frost) som mer sparket fra Hæren, men som er desperat etter å få komme tilbake.

Etter hvert som serien skrider fram, fører disse menneskene Tim og Daisy inn i en bisarr verden som balanserer på kanten av det normale. Det hører med til historien at Daisys og Tims vennskap beveger seg hårfint på grensen til det romantiske. Men romantikken slår aldri ut i full blomst – eller?

Hovedrolleinnehaverne Jessica Stevenson og Simon Pegg har også skrevet manus.

Britisk situasjonskomedie
Originaltittel: ”Sapced”
Produksjon: Channel 4
I rollene: Jessica Stevenson, Simon Pegg, Julia Deakin, Katy Carmichael, Mark Heap og Nick Frost.
Kontaktperson innkjøpsavdelingen NRK: Bjørn Ola Bjørntoft (bjorn.ola.bjorntoft@nrk.no)
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83