Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 25. april 2010 kl 21.10 Hovedscenen: Gallakonsert - Menuhin-konkurransen 2010

Gallakonsert fra operaen


Kongelige gjester i salen, Alexander Rybak, Arve Tellefsen og verdens beste unge fiolinister på scenen: Menuhin-konkurransen har inntatt Oslo, og musikkfesten avsluttes med en storslagen galla i operaen.

Verdens ledende, internasjonale konkurranse for unge fiolinister har denne uken vært arrangert i Oslo, for første gang. Vinnere er kåret i junior- og seniorklassen, og for å avslutte arrangementet samles kjente musikere og prominente gjester i Operaen for å hylle de unge vinnerne av konkurransen.

Musikk til alle!
Menuhin-konkurransen gir unge talenter fra hele verden en unik mulighet til å opptre foran et stort publikum, og få presentere seg som musikere. Menuhin-konkurransen er grunnlagt av fiolinisten Yehudi Menuhin (1916-1999). Menuhin var opptatt av å tilby unge musikere et stimulerende og positivt læringsmiljø, og å hjelpe frem de svake, og uttalte: "Everyone has a right to music".

Globalt engasjement
Menuhin-konkurransen arrangeres annethvert år, og er tidligere blitt avholdt i Folkestone (England), Boulogne-sur-Mer (Frankrike), London og Cardiff (Wales). Neste konkurranse arrangeres i Beijing i 2012.

Storslagen gallaavslutning
Gallaforestillingen i Operaen ledes av tidligere kulturminister Åse kleveland som konferansier. Dirigent John Fiore skal lede både Oslo Filharmoniske Orkester og nesten hundre musikere fra Barratt Due musikkinstitutt, og i tillegg blir det opptredener fra stjerner som Joji Hattori.

Kongelige prisutdelere
Vinneren i junior- og seniorklassen skal også spille, sammen med Oslo Filharmoniske orkester. Hans Majestet Kong Harald Harald skal dele ut prisene til vinnerne, sammen med Zamira Menuhin, Yehudi Menuhins datter.

Konferansier: Åse Kleveland.

Egenproduksjon fra 2010.
Prosjektleder: Arild Erikstad, arild.erikstad@nrk.no
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, 23 04 92 82/414 52 326
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900