Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 25. juli 2005 kl 19.30 Drømmehjemmet

Superhjem blant superstjerner

Godt gjemt bak gjerder og gitre finner vi noen av Los Angeles’ mest eksklusive boliger – og eksentriske eiere. I siste del av "Drømmehjemmet" skal vi til englenes by på den amerikanske vestkysten, der de rike og vellykkede har slått seg ned.

Glassgulv, utrolige utsikter og glamorøse bygninger fra Hollywoods storhetstid er noe av det vi får se. De virkelig pengesterke i Los Angeles har trukket vestover i verdensmetropolen, og i dag er det ikke bare i Hollywood, men også i områder som Beverly Hills og Pacific Palisades vi finner dem.

Her trenger ikke en gang boligene se luksuriøse ut, beliggenheten er mer enn nok til at prisene skyter i været. Og dersom du gjør som superstjernene Mel Gibson og Tom Cruise, og flytter til Malibu Hills, kan du få mer for pengene. En drøy times kjøring nordover fra Los Angeles betyr mindre boligtetthet, og mer plass til å bygge etter egne ønsker. Faren for skogbrann i det knusktørre området gjør også sitt for å holde boligprisene nede. Men alt er relativt, selvsagt: Du må nok ut med nærmere to millioner dollar for et respektabelt luksushjem.

Om serien
I denne BBC-serien følger vi hverdagen i boligmeglerfirmaet Sotheby’s International Realty, som selger luksusboliger over hele verden. Klientene deres er forretningsmenn, kjendiser, adelige og dotcom-millionærer. Sotheby’s kan tilby alt fra enorme rancher, herskapelige godseiendommer og Hollywood-palasser til hele øyer i Karibien.

I serien får vi oppleve kampen mellom meglerfirmaene om de rikeste klientene, og vi er flue på veggen når kjøpere, selgere og meglere inngår sine avtaler. Vi får et innblikk i hva slags mennesker som har råd til å kjøpe verdens mest eksklusive boliger, og hva som driver dem.

Britisk dokumentarserie i seks episoder (2004)
Originaltittel: Superhomes
Produksjon: Flashback Bristol for BBC
Norske kommentarer: Britt Holm
Finn din drømmebolig: www.sothebysrealty.com
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252


LENKER
  • www.sothebysrealty.com