Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 3. november 2003 kl 19.55 Sønner av Norge

Skal redde sin generasjons ære

Espen Thoresen Hværsaagod er programleder for Sønner av Norge. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Espen Thoresen Hværsaagod er programleder for Sønner av Norge. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
I kveld møter vi de ti ungdommene som er plukket ut til å representere sin generasjon i virkelighetsserien Sønner av Norge. Allerede neste mandag bestemmer seerne gjennom en direktesending hvilke fem som går videre. Premien er å bo i telt på Bislet stadion og kjempe sammen for å redde sin generasjons ære.

Etter auditioner over hele landet og 1 500 søkere har endelig ti ungdommer blitt plukket ut til Sønner av Norge. I kveld presenterer programleder Espen Thoresen Hværsaagod de ti, som alle er mellom 17 og 18 år gamle.

Etter direktesendingen neste mandag skal ungdommene kjempe sammen, og ikke mot hverandre. Her vil de få ulike oppgaver som alle er basert på fakta eller uttalelser fra folk med myndighet. Ungdommenes mål blir å bevise at alt slett ikke var så mye bedre før, og at dagens unge også duger.

Om deltakerne
Ari Krohn Berle (17) bor sammen med mor og stefar i Sandefjord, mens far bor i Oslo. Han har to yngre søsken, er kunstner og liker karate, gitar og å danse. Han har vært politisk aktiv, men "gir blanke nå". Av musikk hører han helst på jazz, klassisk og heavy metal – kort sagt alt, så lenge det ikke er techno.

Silje Eilertsen (17) bor sammen med mor og far i Porsgrunn. Hun har to eldre søstre, og spiller både håndball og fotball. I tillegg jobber hun på en pizzarestaurant. Silje digger Robbie Williams, Lauryn Hill og en del hip-hop.

Stefan Utland Glasø (18) bor sammen med mor og far i Vikhammer utenfor Trondheim. Han har to yngre søsken, skateboard under armen og alltid musikk på øret. Han er med egne ord allergisk mot klorhexidin og kjedelige mennesker.

June-Anita Granberg (17) kommer fra Kvaløysletta, og har flyttet hjemmefra. Hun kommer fra en stor familie, og er i midten i en søskenflokk på seks. June-Anita har spilt fotball i ti år, og favorittlaget hennes er Real Madrid. I tillegg til å spille fotball liker hun å være sammen med venner, lage kortfilmer og se på tv.

Carl Iversen (17) bor i Oslo med mor og to yngre brødre. Han har mye spennende blod i årene: Far er nigeriansk, mens mor er halvt østerriksk og halvt kuwaitisk. Carl er glad i å trene, og bruker mange timer på thai-boksing og vekter. Han hører mye på r’n’b, hip-hop, club, techno og "all annen musikk med bra rytme og tekst".

Liv Arntine Skjoldmo (17) kaller seg bare Tine, og kommer fra Bergen. Nå deler hun en leilighet med den ene storebroren sin i Oslo, mens mor bor i Tvedestrand. Faren til Tine har Parkinson, og må derfor bo delvis på pleiehjem i Bergen. I Bergen bor også Tines andre storebror. Tine liker hester, og hører blant annet på r’n’b og hip-hop.

Øystein Rikheim Sundelin (18) kommer fra Oslo der han bor sammen med moren og faren sin. Han har også en eldre bror. Øystein er veldig aktiv, og har drevet med langrenn og orientering. Nå spiller han piano og er med i Nordstrandsrevyen. I tillegg er han medlem av Unge Høyre og hater sosialisme. Av musikk hører Øystein helst på musikaler fra 70- og 80-tallet.

Matilda von Sydow (17) kommer fra Oslo, og bor like ved Bislet stadion med mor, far, storebror og to yngre søstre. Matilda spiller gitar og er engasjert i AUF. Hun beskriver seg selv som sosialist, og hører på musikk som Pink Floyd, Jimi Hendrix, The Doors og Madrugada.

Geir Kristian Vervik (17) bor i Geithus, og har tre søstre og seks stesøsken. Både moren og faren hans har giftet seg på ny. Faren bor i Nordfjordeid der Geir Kristian egentlig er fra. Han er mildt sagt svært utadvendt, kokkelærling og glad i hip-hop.

Ane Wadd (17) bor hjemme i Kongsberg med mor og far, og har en god venn i storebroren sin. Hun elsker å danse, har sterke meninger om det meste og er vegetarianer. Hennes musikkfavoritter er The Doors, Led Zeppelin, King Crimson og David Bowie.

Egenproduksjon
Prosjektleder: Tove Austad
Programleder: Espen Thoresen Hværsaagod
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252


LENKER
  • Hjemmeside