Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 23. september 1999 kl 23.15 Fødsler, ekteskap og død

Fødsler, ekteskap og død (t)


NRK1 torsdag 23. september kl 23.15
Seriestart! Fødsel, død og ekteskap (1:4)

Tre kamerater møter skjebnen

Tre voksne kamerater skal ferie en jubeldag på mannfolkvis og kjører i vei med vått og tørt. Sent på kvelden vil de gjøre sin gamle skolelærer et pek. Det blir starten på en skjebnetung begivenhetsrekke de gjerne skulle vært foruten.

Det er britiske Mayfair Televison som står bak dette 4-delte drama som i kveld får premiere på NRK1. Regien er ved Adrian Shergold og manus er skrevet av Tony Grounds. Det er meningen at serien skal fortsette på torsdagene, relativt sent på kvelden.

Det dreier seg altså om tre svært gode kamerater, Terry, Alan og Graham. De har hengt sammen i alle år, helt fra tidlige skoledager og frem til nå godt moden alder. Alan er den naturlige leder av trekløveret, men det er Terry som nå skal feires.

Alan har lagt planene for dagen. De begynner tidlig med en fuktig frokost og følger blant annet opp med litt uskyldig gambling. Men i løpet av kvelden går man over streken, forløsning av en gammel hevntørst.

Brutal lærer
Deres gamle skolemester var nemlig en djevel av verste sort. Han terroriserte dem med kjente midler og utøvet en maktbrynde som aldri kunne gjengjeldes. Nå vil de gjøre ham en kjapp visitt.
Det blir ingen morsom avslutning på jubeldagen. Den går mildt sagt til helvete. Her skjer ulykker, mord og utroskap. Livet for de tre gode kameratene blir aldri mer som det var.

NRK1 torsdag kl 23.15

Bilde
Tre kamerater - Terry, Alan og Graham - vil feire på mannfolkvis, men blir møtt av skjebnen.

Britisk tv-drama i fire deler
Regi: Adrian Shergold
Originaltittel: Births, Marriages & Deaths

Pressekontakt: Fjernsynets informasjonsavdeling, tlf 23 04 78 46