Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 23. februar 2004 kl 20.55 Niern: G.I. Jane

Demi Moore i tøff rolle

I Niern i kveld møter vi Demi Moore i rollen som Jordan O'Neill, en tøff løytnant i det amerikanske forsvaret.

Den kvinnelige senatoren Lillian DeHaven kjemper mot hard opposisjon fra sine mannlige kolleger og høytstående militære for å gi kvinner samme rett og like muligheter innenfor det amerikanske forsvaret.

Hennes motstandere gir etter så langt at de innvilger å la en kvinnelig soldat forsøke å gjennomføre den hardeste militære utdannelsen i USA, utdannelsen som Navy SEAL.

Jordan O’Neill, offiser i den amerikanske flåten, velges ut fra sine eksemplariske kvalifikasjoner til å gjennomgå utdannelsen, som bare 40 prosent av de mannlige soldatene klarer å gjennomføre.

Jordan O’Neill utsettes for flere ukers fysisk og psykisk helvete, men er fast bestemt på å gjennomføre. Dette synes som en nesten umulig oppgave, siden både treningslederen, Master Chief John Urgayle og hennes mannlige kolleger er imot prosjektet, og motarbeider hennes forsøk på å klare seg gjennom de umennekelige prøvelsene.

Hva O’Neill ikke vet, er at motstanden mot hennes suksess og gjennomføring av utdannelsen går enda høyere opp. Og når O’Neill ser ut til å ha en reell sjanse for å klare prøven, dukker en mye mektigere motstander opp fra et temmelig uventet og langt farligere hold. Langsomt går det opp for Lt. O’Neill at korrupsjon og politisk maktkamp ligger bak forsøket på å sabotere forsøket. Hennes fiender vil ta alle midler i bruk for å stoppe henne…

Amerikansk spillefilm fra 1997
Originaltittel "G. I. Jane"
Regi Ridley Scott
I rollene Demi Moore, Viggo Mortensen, Anne Bancroft og Jason Beghe
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83