Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 3. mars 2002 kl 20.40 Judith

Dramaserie om kjærlighet og svik

Judith (Rebecka Hemse) og Ragnar (Peter Andersson) lever i et stormfullt ekteskap (Foto: Joakim Strömholm)
Judith (Rebecka Hemse) og Ragnar (Peter Andersson) lever i et stormfullt ekteskap (Foto: Joakim Strömholm)
Kjærlighet og svik, lengsel og forsoning – det er store følelser i sving i det svenske kjærlighetsdramaet ”Judith”. Serien er basert på Inger Alfvéns roman ”Judiths teater” og er et trekantdrama i tre deler som kretser rundt Judith, hennes ektemann Ragnar og Judiths mor, Rosalyn.

Judith er en ung, rastløs kvinne med vage teaterdrømmer. Hennes mann Ragnar er fra første stund en suksessrik forfatter som har skapt kunstnerkollektivet Vrångsön. Rosalyn, Judiths mor, slites mellom kjærligheten til sin familie og sitt forfatterskap.

Judith og Ragnar møtes sommeren 1983. Møtet blir innledningen til et lidenskapelig forhold og et stormfullt ekteskap. Judith vet ikke at Ragnar og hennes mor Rosalyn noen år tidligere hadde et heftig kjærlighetsforhold. Ragnar gjør nå alt han kan for skjule dette for Judith. Gjennom henne har han fått tilbake gleden ved å skrive, og han vil absolutt ikke miste sin unge kone.

Men fortiden innhenter dem, med skjebnesvangre konsekvenser. Handlingen utspiller seg på 1980-tallet med tilbakeblikk på 50- og 60-tallet.

I rollen som Judith ser vi Rebecka Hemse (kjent fra blant annet Beck-filmene), Ragnar spilles av Peter Andersson (fra blant annet ”Aspirantene”) og Rosalyn spilles av Marika Lagerkrantz (kjent fra blant annet filmen ”Lust och fägring stor”).

Svensk dramaserie
Etter Inger Alfvéns roman ”Judiths teater”
Regi: Alexander Moberg
I rollene: Marika Lagerkrantz, Rebecke Hemse og Peter Andersson
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1. Judith (Rebecka Hemse) og Ragnar (Peter Andersson) lever i et stormfullt ekteskap (Foto: Joakim Strömholm)
2. Judith (Rebecka Hemse) drømmer om et liv på scenen (Foto: Joakim Strömholm)