Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 4. mai 2001 kl 20.25 Bumerang

Bumerang (ttv)


NRK1 fredag 4. mai kl 20.25
Bumerang (4:8)

Mediefolk og reklame

Medie-maktmannen Kalle Lisberg er på lag med barnas \"sjef over alle sjefer\", Asgeir Borgemoen. På det andre laget er reklame-folkene Guri Heftye og Ingebrigt Steen Jensen. Claus Wiese styrer årstall, videoer, spørsmål og poeng.

Kalle Lisberg er norgessjef i Modern Times Group (MTG) som - blant mye annet - eier TV3 og en tredjedel av P4, radiokanalen som for øvrig ble grunnlagt av Kalle Lisberg i 1993. Han har vært innom både NRK og Dagbladet, og han startet og drev Ingress TV, selskapet bak blant annet \"Argus\" med Mona Høiness og \"På Tide\" med Ole Paus. I fjor fylte Lisberg 50 år, og gikk på \"en liten Bondevik\"; han var utbrent. Men Kalle Lisberg er som tittelen på programmet - han kommer bestandig igjen.

Sjefen over alle sjefer
Asgeir Borgemoen har ildrødt hår og en uimotståelig sjarm, synes de yngste tv-titterne. Når han og \"Vaske\" er i gang på tv eller andre steder, flokker barna seg rundt godslige Asgeir, som alltid har vafler på lur. Men vet Asgeir egentlig hva han vil bli når han blir stor? I kveld får han bryne seg på spørsmål om politikk, moter, film og musikk.

Reklamemannen Ingebrigt Steen Jensen har det til felles med Kalle Lisberg at han møtte veggen. Turbolivet ble for tøft, og han gikk ut og advarte andre. Ingebrigt er både reklamemann, informasjonsrådgiver, foredragsholder, spaltist og fotballaget Stabæks nestor, så livet har lett for å gå på høygir. Ingebrigt Steen Jensen er heller ikke redd for å tenke stort. Nå har han invitert Bill Clinton til Oslo for å holde foredrag for norske ledere.

Guri Heftye driver også med reklame, men hun er etter hvert blitt en dreven tv-personlighet. Guri har vært programleder for flere serier på NRK, \"Vis meg ditt kjøleskap\", \"Portrettørene\" og den spesielle programserien \"Maraton\", hvor Guri måtte tilbringe 24 timer med så skumle personer som blant andre Tor Erling Staff...

Om serien
Spørreleken \"Bumerang\" består av to lag med to personer på hvert lag. Lagene skal gjette på et bestemt årstall og får hjelp av videoklipp fra perioden 1960 og fram til i dag. De har sin egen videoskjerm som de kan stoppe når de tror at de vet årstallet som skrives ned, uten at det andre laget får se det. Det andre laget fortsetter å se videoen helt ut, før de bestemmer seg for hvilket år det er snakk om. Hvis det laget som gjetter fortest har rett, får de tre poeng. Laget som må vente helt til slutt, får ett poeng hvis de har riktig årstall. Feil årstall gir null poeng. Men det er selvsagt mulig å sanke tilleggspoeng.

Claus Wiese stiller flere spørsmål i tilknytning til det aktuelle årstallet. Det kan handle om politikk, film og ikke minst, musikk.


NRK1 fredag kl 20.25
Blir også sendt i morgen (NRK2)

Egenprodusert underholdning
Programleder Claus Wiese
Prosjektleder Ivar Ragne Jenssen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilde
Asgeir Borgemoen og Kalle Lisberg er på lag hos Claus Wiese. Guri Heftye og Ingebrigt Steen Jensen er på det andre laget. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
1. Claus Wiese er programleder for \"Bumerang\" (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
2. Asgeir Borgemoen og Kalle Lisberg (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
3. Guri Heftye og Ingebrigt Steen Jensen (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)