Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 6. februar 2012 kl 20.15 Salt & Pepper

Gjensynsglede


Sjefen Cato er tilbake fra ferie. Vil han være fornøyd med tingenes tilstand i Polar Zoo?

Anita og Lea er også tilbake, og gjensynsgleden er stor. Salt & Pepper er sterkere og raskere, og Runar mener at jentene trenger spesialhansker for å omgås bjørnene.

Daglig leder Cato er svært fornøyd med jentene, besøkstallene i Polar Zoo har nemlig vært høyere i sommer enn noen gang.

Ulvetispa Nalia er fortsatt syk. Julian har konferert med dyrlegen som vil at de skal komme slik at Nalia får en grundig undersøkelse. For å få fraktet henne dit, må de bedøve henne, men så bråvåkner Nalia. Vil de klare å få henne med til dyrlegen?

Om serien
En vinternatt i 2009 ble det født to små bjørneunger i Polar Zoo i Salangsdalen i Bardu kommune. De skal, som de aller første bjørneungene i Norge, lære seg å leve sammen med mennesker.

Dyrepasserne Anita og Lea får rollen som bjørnemammaer for de nye små- bjørnene, og de skal bo og leve sammen med Salt og Pepper de neste månedene. Spenningen er stor.

I Polar Zoo har de god erfaring med å sosialisere ulveunger, men det har aldri vært gjort med bjørner før.
Polar Zoo ligger i Salangsdalen i Bardu kommune. I denne parken er det ingen eksotiske dyr som giraffer eller delfiner, men kun dyr som naturlig hører hjemme i området.

Dokumentar fra 2009
Produsert av Relation 04 Media
Presseansvarlig: Sarah Jordanson Fauske, Tlf: 41 50 67 47
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900