Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 8. september 2003 kl 20.30 Hotellet

Laber stemning på Hotell Faber

Filip (Nikolaj Steen) kommer tilbake fra behandling på Ringgården, men møtet med Louise (Lene Maria Christensen) blir langt fra idyllisk (Foto: Ole Kragh-Jacobsen DR/TV2)
Filip (Nikolaj Steen) kommer tilbake fra behandling på Ringgården, men møtet med Louise (Lene Maria Christensen) blir langt fra idyllisk (Foto: Ole Kragh-Jacobsen DR/TV2)
I kjøkkenet befinner kokken Jimmy seg mellom barken og veden. Da grønnsakhandleren Merete dukket opp på hotellet, viste Jimmy helt tydelig at han var skeptisk. Han husket henne fra et annet sted, og det var under alt annet enn behagelige omstendigheter. Nå prøver han å gjøre det godt igjen, noe som irriterer Julie.

Adam tar hotellets dårlige økonomi alvorlig, og er ikke så lite stolt over å ha halt i land en gunstig avtale med direktør Andersen fra Norvik. Han har imidlertid vanskeligheter med sin mor, Alice, som ikke vil skrive under kontrakten. Og det er ikke det eneste problemet Adam har. Forholdet til konen, Maria, er temmelig kjølig, og etter en solid krangel drar hun sin vei.

Filip blir utskrevet fra Ringgården, hvor han har vært behandlet for spillegalskap, men gjensynet med Louise blir ikke helt hjertelig…Den trofaste vaktmesteren John har hatt problemer i det siste. Det mystiske hotellet Faber har gått ham litt til hodet, og en periode så han mystiske ting overalt. Det gikk så vidt at familien Faber fikk ham innlagt på sykehus. Nå blir han utskrevet, og John har en stor overraskelse til Adam.

Om serien
"Hotellet" har hatt stor suksess i Danmark, og nå får også NRKs seere gleden av denne danske dramaserien som foregår på Hotell Faber, et eksklusivt hotell i en større dansk provinsbo.

Vi møter hotellets eiere, Alice og Erik Faber (sistnevnte begikk selvmord i første episode), deres tre voksne barn, Adam, Julie og Nikolai og de ansatte: resepsjonistene Maria og Louise, kjøkkensjefen Lasse, kokken Jimmy, servitøren Anette, stuepiken Aminas og vaktmesteren John. Hvert avsnitt er historier om hotellets folk, gjester eller andre med forbindelse til hotellet.

Hotell Faber, som har vært i familiens eie gjennom generasjoner, er bygget på ruinene etter et gammelt kloster. Det er et mystisk hotell, som reagerer på forskjellig vis hvis noen truer det eller familien Faber.

Medvirkende:
Alice Faber: Kirsten Olesen
Erik Faber: Peter Schrøder
Adam Faber: Martin Hestbæk
Julie Faber: Trine Appel
Nikolaj Faber: Paw Henriksen
Maria Faber: Anne-Grethe Bjarup Riis
Lasse Vestergaard: Bjarne Henriksen
John Christian Lundbye: Baard Owe
Anette Bak: Sarah Boberg
Jimmy Larsen: Søren Byder
Louise Jacobsen: Lene Maria Christensen
Aminah Ahmed: Jamile Massalkhi Rudolf
Jens Andersen: Søren Spanning
Claes: Teis Bayer
Merete: Julie Wieth
Filip: Nikolaj Steen
Filips kone: Lotte Munk

Dansk dramaserie
Regi: Morten Arnfred og Morten Giese
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83