Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 13. september 2008 kl 19.25 Hairy bikers kokebok

Mat i Hué, Hanoi og Ha Long

Hairy Bikers kokebok (2): I Hanoi får Si og Dave oppleve de mest ekstreme sider av vietnamesisk kokekunst. (Foto: BBC Worldwide)
Hairy Bikers kokebok (2): I Hanoi får Si og Dave oppleve de mest ekstreme sider av vietnamesisk kokekunst. (Foto: BBC Worldwide)
Si og Dave reiser til Hué, Hanoi og Ha Long-bukta i Vietnam og skal lære seg de lokale rettene.

Motorsyklene måtte de la stå igjen da Si brakk foten på vei til Hué. Nå kreker de seg videre på verdens sakteste tog. Om bord får de et lite måltid av tørket akkar. Vel framme i Hué skaffer de seg en rickshaw. Dave tråkker i vei med Si i baksetet, faktisk til keiserens palass, hvor de får lov å tilberede vårruller og en rett av gris med klebrig ris til.

Super-chef Didier
I Hanoi bytter Si og Dave til et motorisert kjøretøy for bevegelseshemmede. I den gamle hovedstaden opplever de ytterpunktene i det vietnamesiske kjøkkenet: Først en omgang med super-chef Didier og hans buffet, som får de to britenes spyttkjertler til å løpe løpsk. Deretter prøver Si og Dave den enkleste maten som Hanoi har å by på, fra et gatekjøkken.

Hva spiste de?
Si mener at denne hverdagsmaten er laget av and, mens Dave heller mot svinekjøtt. Det viser seg at begge tar grundig feil…Hva var det de egentlig spiste?

Våre matglade venner avslutter oppholdet i Vietnam med en tur til Ha Long-bukta. Der griller de fiskeretten Cha Ca og koker suppe på krabbe, fisk og nudler.

Mer om serien
Hairy Bikers – to hårete mc’ere – futter i vei på hver sin engelske motorsykkel og finner fram til god mat, spennende plasser og mye moro. Vi har tidligere fulgt Si og Dave på kryss og tvers i Europa og Afrika.

Resultatet av reisingen og matinteressen er blant annet at Si og Dave har kreert flere kokebøker.
I den andre serien BBC har laget med dem, skal vi til Vietnam, Tyrkia og Mexico.

Britisk dokumentarserie (2006)
Originaltittel: The Hairy Bikers' Cookbook, serie 2
Produsert av: BBC Worldwide
Kontakt i Programinformasjon: Steinar Dahl , tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900
Les mer