Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 4. oktober 2012 kl 22.30 Migrapolis: Skeive meg

Godta meg


Mange homofile og lesbiske i minoritetsmiljøer lever et dobbeltliv. De er livredde for at deres seksuelle legning blir kjent for foreldrene og miljøet de lever i. Noen har flyttet fra sitt opprinnelige hjemland på grunn av vold og trakassering.

I årets Gayparade i Oslo var det mange som brukte maske og hijab for å dekke til ansiktet sitt. En av deltakerne ble angrepet fordi gjerningsmannen ikke likte at vedkommende brukte et islamsk, religiøst plagg for å skjule identiteten sin.

Lever to liv
Norsk-pakistanske "Amir" tok for et par år siden det vanskelige skrittet å fortelle familien sin at han er homofil.

Foreldrene vil ikke akseptere realitetene, og håper at "Amir" en dag skal gifte seg med en kvinne som de finner til ham. "Amir" elsker foreldrene sine, og våger ikke flytte ut.

- Mange norsk-pakistanske homofile og lesbiske har giftet seg etter foreldrenes ønske, og lever et dobbeltliv, sier Amir.

Hans drøm er at foreldrene godtar ham som han er, og at han ønsker å inngå partnerskap med en mann han elsker.

En fase i livet
Norsk-indonesiske Syela er fornøyd med at foreldrene aksepterer jentekjæresten hennes. Det er likevel trist at moren ikke vil snakke med henne om at Seyla vil gifte seg med kjæresten sin.

Foreldrene og slektningene i Indonesia tror at hun er i en "fase i livet" som hun vil komme ut av senere.

Slått av læreren
Sundanesiske Ahmed ble slått av læreren fordi at han var homofil. Han forteller at han begynte å leve livet etter å ha kommet til Norge.

For ham er det en sterk kost å oppleve at en norsk mor sto med en plakat langs årets Gayparadetsrute med tekst "stolt mor".

Egenproduksjon, 2012.
Kontaktadresse for presse presse@nrk.no, tlf 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900
Programmets hjemmeside www.nrk.no/migrapolis