Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 24. juli 2012 kl 19.30 Grønn glede

Nabolagets nye blikkfang


Prosjektet tre kjedelige rekkehushager er ferdig! Siste sending viser hvor forandret alt har blitt på disse ukene. En liten hage trenger ikke å være kjedelig!

Nå er det bare kosen og pynten som gjenstår i ukens hageforandring. Det blir seng og gardiner i paviljongen. Det blir skinn og myke puter i steinsofaen og så spørs det om drivhuset har fungert?

Noe for enhver smak
Det er tre forskjellige stilarter i disse helt like hagene. Først var det den praktiske og enkle kjøkkenhagen som vanner seg selv. I den moderne hagen for et ungt par ble det sofaen av kantstein som ble blikkfanget. Den romantiske hagen får gardiner og seng.

Om serien
Programleder Mette Stensholt Schau går løs på tre rekkehushager som er helt like, men av den kjedelige sorten. Beboerne, derimot, danner et fargerikt panel. De består av en kunstnerisk kvinne, en ung familie med en liten jente, og en familie med røtter i Kosovo, som ikke har tid til hagen sin om sommeren.

Hagekyndig trio
Hagene er flate, nesten uten planter. Mette går løs på prosjektet sammen med byggmester Ola Blom og gartner Tom Egeberg Hvål.

Sammen skal de skape en romantisk hage som egner seg som motiv for kunstneren, en moderne hage for et sosialt par med et lite barn og til slutt en hage som klarer seg nesten helt selv gjennom sommeren.

Egenproduksjon, sesong 11.
Prosjektleder: Unni Haukedal.
Presseansvarlig: Aesha Ullah, tlf 23 04 93 75/414 14 653
TV-seere kan henvende seg til: Publikumsservice, tlf: 815 65 900.