Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 17. januar 2000 kl 19.30 Puls

Puls (ttv)

NRK1 mandag 17. januar kl 19.30
Puls
Sesongpremiere

Puls satser på psykisk helse

Denne våren setter Puls i gang en spesialsatsing på psykisk helse. Hovedfokus er på inspirasjon og mestring.

Krisen i psykiatrien hører vi mye om. Det er avgjørende viktig at problemene kommer frem. Dette vil redaksjonen fortsatt lage mye om, men i tillegg ønsker Puls å fokusere på alle historiene som finnes om dem som klarer å leve et rikt og spennende liv med psykiske lidelser. Og dem er det mange av.

Annenhver uke vil du møte mennesker i Puls som forteller hvordan de lever med sin psykiske sykdom. Seerne kan også sende inn sine egne spørsmål eller historier til Puls. Redaksjonen har knyttet til seg psykiater Finn Skårderud som vil være eksperten på dette området, og som vil svare på seernes spørsmål frem til sommeren.

Et annet tema i sesongens første sending dreier seg om opplyste pasienter som kommer til legen med en masse kunnskap om egen tilstand. Dette blir stadig mer vanlig. Allmennpraktikeren kan ikke vite alt om alle sykdommer og vil stadig oftere møte pasienter som vet mer om sin sykdom enn legen. Hva gjør det med legerollen? Hvor lenge kan legen være allviteren når Internett gir folk flest tilgang på samme kunnskapskilde som legen?

Videokurs mot flyskrekk
Puls har testet et videokurs om flyskrekk i samarbeid med en kvinne som ikke har satt sine ben i et fly på lang tid. Kan du kurere deg selv for flyskrekk hjemme i stua? Svaret får du i Puls.

NRK1 mandag kl 19.30

Egenprodusert faktaprogram
Ved: Elisabeth Grøndahl
Pressekontakt: Anne Bekkevold, tlf. 23 04 89 56