Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 25. juli 2005 kl 23.00 Popspesial: U2

Per Sundnes i Dublin

Per Sundnes har møtt Bono i Dublin. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Per Sundnes har møtt Bono i Dublin. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Popfaglig ansvarlig i Store Studio på NRK, Per Sundnes, har vært på besøk hos selveste Bono i Dublin. I kveld får vi ta del i møtet med den store pophelten i hans eget studio i den irske hovedstaden.

Det har blitt mange gode kritikker opp gjennom tidene for U2, men de siste årene har ikke applausen vært like stor. Nå har imidlertid det irske bandet akkurat gitt ut sitt 14. album, "How to Dismantle an Atomic Bomb", og et samlet pressekorps står i giv akt. Kritikerne mener det er det beste albumet noensinne fra de etter hvert så voksne karene.

Per Sundnes er en av få reportere som har fått anledning til å møte Bono i forbindelse med den nye utgivelsen. Kun ett stort intervju har bandet gitt i anledning albumet.

Manager i 27 år
Sundnes får også muligheten til å snakke med bandets manager gjennom 27 år, Paul McGuiness. Han skrev kontrakt med bandet da medlemmene var 17 og han selv 27 år, og siden har samarbeidet holdt. Heller ikke denne mannen stiller opp på mange intervjuer, men Sundnes har fått også ham i tale under sitt besøk i Dublin.

Allerede i 1979 ga U2 ut sin første singel, "3", men det store gjennombruddet kom tidlig på 80-tallet med "Under a Blood Red Sky". Singellisten med fantastiske popsanger er lang, for de har lagt bak seg en æra med låter som har brent seg fast i hukommelsen. Å plukke ut et utvalg er ikke lett, men "Sunday Bloody Sunday", "I still Haven´t Found what I´m Looking for", "With or Without You" og "One" står for alltid som store hits.

Sendt tidligere.

Magasinsending fra NRK Kultur
Av og med : Per Sundnes
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10,