Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 21. juni 2003 kl 08.30 Sommermorgen

Endelig sommer!

Jonna Støme, Anette Evensen, Are Valle Skjelvan, Ingrid Gjessing og Christian Strand skal lede
Jonna Støme, Anette Evensen, Are Valle Skjelvan, Ingrid Gjessing og Christian Strand skal lede "Sommermorgen" (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Seks personer skal lede årets "Sommermorgen" gjennom 58 sendinger, og de kan love alt annet enn en kjedelig sommer – uansett vær. To av dem debuterer som programledere i serien.

Are Valle Skjelvan og Ingrid Gjessing debuterer i årets utgave av "Sommermogen". Sammen med Christian, Marianne, Anette og Jonna skal de sørge for at det ikke er grunn til å sove lenge selv om det er ferie. Hver morgen blir det konkurranser, interaktivitet, innsendte tegninger og brev, gjester, musikk og friske sommersprell – helt fram til 17. august.

Mange spennende serier
For de minste blir det repriser av "Fias filmeri", "Mumfie" og "I Mummidalen", og i tillegg kan småbarna glede seg over to nye serier: "Småfolk" og "Henrys verden"."Hei Arnold" og "Lucky Luke" er noe for de litt større barna, og kl 10.00 hver dag kommer en dramaserie for hele familien. Først ut er "Rasmus på loffen", og deretter "Den dårligste heksa i klassen", "Pertsa og Kilu", "Røff Rebell" og "Per Pusling". Søndager blir det mange serier som allerede går, som "Flukta frå Dyreskogen", "Tiny Toons" og "Mike, Lu & Og".

Om programlederne
De flest barn vil nok kjenne igjen Marianne Furevold (31) fra NRK-programmene "Stå opp!", "Boioioing", "Huset med det rare i", "Sommermorgen" i fjor og årets "Fres!". Hun er utdannet på LIPA, har jobbet mye med tv og film, og er den mest rutinert av de seks. Til høsten skal hun lede tv-aksjonen sammen med Håkon Haugsbø. I "Sommermorgen" dukker hun opp i to sendinger.

Jon Henrik "Jonna" Støme (24) debuterte som programleder under "Sommermorgen" i fjor. Han er også en av programlederne i "Fres!"Jonna har erfaring som komiker, og har den siste tiden vært tilknyttet Stand Up Norge. Jonna har studert journalistikk og har erfaring fra radio. Han skal sørge for sendingene i uke 27.

Christian Strand (23) husker nok mange som pikkolo i "Hotel Cæsar", som programleder i "Sommermorgen" i fjor og i årets "Fres!". Han er også sanger med blant annet pophiten "Maybe baby". Christian har tidligere vært innom NRK, i "Smørøyet", "Lilys butikk" og NRQ. Han skal lede "Sommermorgen" i uke 32 og 33.

Anette Evensen (28) kom fra P4 der hun har jobbet som reporter og produsent da hun takket ja til å være programleder i "Sommermorgen" i fjor sommer. Anette kjenner vi også som en av programlederne i "Fres!" Hun har musikklinje fra videregående, journalistutdanning og studier i kreativ kommunikasjon. Anette får ansvaret for sendingene i uke 26

Are Valle Skjelvan (22) går vanligvis på fjernsynsjournalistikk i Volda, men i sommer skal han bruke ferien i "Sommermorgen". Are har gått på Romerike folkehøyskole, jobbet litt som regiassistent på Torshovteatret og vært innom koret Grex Vocalis. Han er også veldig flink til å snakke nynorsk, Are er nemlig fra Hardanger. Han skal lede "Sommermorgen" i uke 28 og 29.

Ingrid Gjessing (25) debuterer som programleder i "Sommermorgen". Hun er utdannet i fjernsynsregi i Lillehammer, og har både skuespillererfaring og er glad i å synge. Det siste året har hun jobbet som assistent i "Stereo" og med å lage innslag til "Etter skoletid".

NRK Barn og Ungdom
Egenprodusert magasinsending
Programledere: Marianne Furevold, Christian Strand, Are Valle Skjelvan, Jon Henrik "Jonna" Støme, Anette Evensen og Ingrid Gjessing.
Prosjektledere: Barbro Semmingsen, 23 04 92 17
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96