Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 23. mai 2004 kl 20.35 Herfra til månen

Ti ganger rundt månen


I kveldens episode av den amerikanske romfartsserien skal vi se at Apollo 8 triumferer med ti månerunder. Men det gjennomføringen av Apollo-programmet koster mye krefter og penger. Det er også andre dramatiske ting som skjer i USA på denne tiden.

Vi er fremdeles i 1968, og Vietnamkrigen tar mye av den politiske oppmerksomhet både blant landets ledere og i opinionen. I februar presenterer NASA det teknologiske vidunderet Saturn V, som skal kunne bringe de første astronauter til månen. Men først skal den testes i en ubemannet romferd.

På nettopp denne testdagen, 4. april, blir den amerikanske borgerrettighetsforkjemperen Martin Luther King drept. Som om ikke dette var nok, blir også senator Robert F. Kennedy drept av en snikmorder.

I mellomtiden har CIA fått informasjon om at den store konkurrenten, Sovjetunionen, nå har klar en 4-trinns rakett som åpenbart har månen som reisemål. Kappløpet mot månen er inne i en kritisk og uhyre spennende fase.

Om serien
12 søndager fremover på NRK2 blir det gjenyn med den prisbelønte serien "From the Earth To the Moon", av NRK døpt "Herfra til månen". Dramaserien handler om romfartsprogrammet Apollo og serverer blant annet alle historiene publikum ikke fikk høre.

Tom Hanks har hovedrollen og er også sjefsprodusent. Serien er den største produksjonen noensinne som er filmet i Disney-MGM Studios. Alle tilgjengelige lokaler ble brukt i ett år av HBO Productions som laget serien.

NASA støttet serieproduksjonen fullt ut og tillot tilgang til mange arealer og bygninger på Kennedy Space Center.

Amerikansk dramaserie i tolv deler
Produsent: HBO, Tom Hanks
I rollene: Tom Hanks, Sally Field,Mark Harmon, Lane Smith, Elisabeth Perkins, Ted Levine, Chris Isaak, James Rebhorn, Peter Horton og Alan Ruck
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53