Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 19. juli 2011 kl 23.45 Top Gear

Med strøm under panseret


Jeremy, Richard og James forsøker å redde planeten ved å bygge sin egen el-bil. De kjører rundt i Oxford med den helt til de må gjennomgå diverse tester og konkurrere med andre kjøretøy. Kan el-bilen kjøre fortere enn en syklist, for eksempel?

På Top Gears testbane foregår det også en landskamp; eller kontinentkamp. USA stiller med en amerikansk Corvette ZR1, mens europeerne satser på en Audi R8 V10. Hva er det som kommer til å bli utslagsgivende? Amerikanske muskler eller europeisk finesse?

Og stjernen som dukker opp i ukens fornuftige bil er ingen ringere enn Michael Sheen, Hollywoodstjernen i Frost/Nixon and Damned United.


Om serien
Top Gear byr på store utfordringer, kaos, biler, kjendiser og til og med en uventet overraskelse. Det er over 30 år siden første program gikk på lufta, og siden starten har dette utviklet seg til et underholdende program myntet på flere enn de som er spesielt opptatt av dekkmønster og sylindere. Fra å ha vært et rent forbrukerprogram er det nå fylt med ekstreme tester for å finne ut hva biler tåler, merkelige stunts og utspekulerte utfordringer.

De tre programlederne Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May har godt grep om sitt publikum. Jeremy er biljournalist og svært kontroversiell. Richard, med kallenavnet "Hamsteren", er velutdannet og en svært kjent programleder i Storbritannia - en ekte bilentusiast. Og James, skribenten med det lange håret, er litt av en nerd.

sendt tidligere.

Britisk dokumentarserie. 2009
Produsert av BBC
Originaltittel: Top Gear
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900