Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 9. april 1999 kl 22.00 Nytt på nytt

Nytt på nytt


NRK1 fredag 9. april kl 22.00
Nytt på nytt (1:8)

Premiere!

Lek med nyhetsbildet

Underholdningsavdelingen kaster seg ut i en nyhetsbasert lek for og med folk som følger med i nyhetene. Samfunnsengasjerte deltagere får lov til å være skeptiske til næringslivsledere og regjering på fredagskvelden.
Hver uke har programleder Jon Almaas med seg laglederne Knut Nærum og Anne-Kat. Hærland og to gjester i studio til en morsom, nyhetsbasert spørrelek hvor konkurranseelementet betyr forsvinnende lite. Det viktigste er ikke å ha riktig svar, men å få sagt noe om nyhetene.
- Under dekke av å være en konkurranse prøver vi å få deltagerne våre til å strø om seg med vektige og morsomme kommentarer om det til enhver tid rådende nyhetsbildet, sier Jon Almaas.

Nytt blod
Almaas er ukjent for norske TV-seere, men har bred erfaring fra fjernsyn. Han har jobbet som producer for \"Krakk\" og \"Go\' Elg\", og ble i likhet med laglederne i \"Nytt på nytt\" plukket ut etter en omfattende auditionrunde.
Anne-Kat. Hærland har vært programleder i \"Direkte Lykke\" og \"Bombay Surprise\", mens Knut Nærum er kjent for sine skarpt satiriske tekster gjennom blant annet \"Egentlig\" og \"Øystein og meg\".

Noe å melde
Sammen med hver sin gjest skal laglederne forsøke å løse en rekke oppgaver knyttet til nyhetsbildet i uken som gikk. Svarene er det bare Jon Almaas som kjenner. Det blir lagenes oppgave å assosiere, kommentere og mene så godt de kan. Så hva et program vil bringe er mye opp til laglederne og gjestene, som kan være politikere, byråkrater, reklamefolk og komikere.
- Vi er ute etter samfunnsengasjerte og reflekterte mennesker som har et forhold til nyhetene, sier prosjektleder Guri Skavlan, som er mer opptatt av at gjestene har noe å melde enn at de har høy kjendisstatus.

Nymoralistisk
\"Nytt på nytt\" er et program som er mer opptatt av innhold, vinklinger og holdninger enn form og stil. Det er et program som skal tørre å være politisk når det trengs, nymoralistisk når det passer, flåsete og også hylende morsomt når det går.
- Dette er en nyhetsbasert lek for og med folk som følger med i nyhetene, sier Guri Skavlan.
Og nordmenn er tross alt ett av verdens mest avislesende folk, så dette burde være et program for de fleste.
NRK1 fredag kl 22.00

Bilde
Anne-Kat. Hærland, Jon Almaas og Knut Nærum leder \"Nytt på nytt\". (NRK-foto: Ole Kaland).

Egenprodusert underholdningsprogram
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Programledere: Jon Almaas, Anne-Kat. Hærland og Knut Nærum
Prosjektleder: Guri Skavlan

\0\0\0