Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 10. april 2005 kl 22.10 Alt å vinne

Fra dumpekandidat til gullfavoritt

Fjorårets innspurt i Tippeligaen ble en thriller av de sjeldne. Rosenborg jaget sitt trettende strake mesterskap, mens Vålerenga opplevde en durabelig forbedring fra sesongen før. Denne dokumentaren følger tett på spillere og trenere i Vålerenga gjennom de tre siste dramatiske kampene.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal hadde vel neppe trodd at laget hans skulle kjempe med forhåndsfavoritten Rosenborg om seriegullet. Etter to dramatiske kvalifiseringskamper mot Sandefjord hadde Vålerenga såvidt unngått nedrykk i 2003. Sesongen etter kjempet altså laget i den andre enden av tabellen.

Vi følger Vålerenga gjennom de tre siste serierundene. På dette tidspunktet var de helt likt med Rosenborg, og serieavslutningen utviklet seg til å bli en av tidenes mest spennende. Foruten å gjenoppleve de siste kampene mot Sogndal, Hamarkameratene og Stabæk er vi med på treninger, spillermøter, i garderoben og på "brakka". Hva tenker spillerne om situasjonen? Hvordan håndterer trener Kjetil Rekdal presset fra forventningsfulle tilhengere og fra pressen? Hva rører seg i hodet på medlemmer av Klanen?

Dette er et direkte og nærgående innblikk bak kulissene i en av Norges mest populære fotballklubber.


Innkjøpt dokumentarprogram fra Høgskolen i Volda, ved Terje Lervik (2004)
Prosjektleder: Terje Lervik
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,