Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 15. juni 2009 kl 00.25 Battlestar Galactica

En selvmordsbomber i rommet

Kommandør William Adama (Edward James Olmos). (Foto: Universal)
Kommandør William Adama (Edward James Olmos). (Foto: Universal)
En selvmordsbomber slår til inne i Battlestar Galactica. De verste forutanelser om at det skjuler seg cyloner i menneskeham om bord, blir dermed bekreftet.

Battlestar Galactica er på flukt mot Jorden i spissen for en flåte av romskip. Det er natt, og de fleste om bord sover. Doral, PR-mannen fra de to første pilot-episodene av serien, sniker seg gjennom skipet med en G-4-bombe festet til brystet.

Adama i fare
Han detonerer den i en korridor. Tre besetningsmedlemmer omkommer da Doral lar ladningen gå av. Kommandør Adama redder seg unna med et nødskrik.

Skadene på skipet er tilsynelatende ikke så store, men følgene av angrepet på Battlestar Galactica kan likevel vise seg å bli skjebnesvangre.

Sersjant Hadrian får i oppdrag å etterforske attentatet: Hvem var Doral? Hva var hans egentlige mål? Og hvordan klarte han å knekke sikkerhetskodene om bord?

Sharon og Tyrol
En generell paranoia sprer seg blant besetningsmedlemmene. Sersjant Hadrians undersøkelser leder henne i retning av maskinsjef Tyrol og hans kjæreste Sharon. De to lyver ikke bare om sine hemmelige stevnemøter, men også om mye annet.

Hva med detonasjonen av en G-4-salve da romskipet fikk tømt vanntankene og Sharon befant seg i rommet der det smalt?

Mer om serien
Den amerikanske science fiction-serien "Battlestar Galactica" tar oss med til en fjern galakse der menneskeheten står i fare for å bli utryddet. Truslene kommer fra de avanserte robotene, cylonene, som menneskene selv har skapt.

"Battlestar Galactica" er basert på tv-serien fra 1978. Serien NRK nå viser ble laget i 2003 og har en ny og moderne stil som utnytter til fulle dagens data- og digitalteknikk. Den er sendt på Sci Fi Channel i USA og var en knallsuksess for kanalen.

Programmet er sendt tidligere.

Amerikansk science fiction-serie 13 deler (2003)
Originaltittel: Battlestar Galactica
Kveldens episode: Litmus
Produsent: NBC Universal Studios
I rollene: Katee Sackhoff, Mary McDonnell, Edward James Olmos, Grace Park, Tricia Helfer, Jamie Bamber, Aaron Douglas og Jim Callis
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no


LENKER
  • Les mer