Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 11. januar 2007 kl 21.30 Kodenavn Hunter

Undercover til Norge

Bjørn (Mads Ousdal) oppdager at broren hadde flere hemmeligheter. (Foto: Fredrik Arff)
Bjørn (Mads Ousdal) oppdager at broren hadde flere hemmeligheter. (Foto: Fredrik Arff)
Gisela tar sine egne avgjørelser, og blir med Frode undercover til Norge. Samtidig oppdager Bjørn at det er mye han ikke visste om broren sin. Og klarer han å la være å involvere seg i etterforskningen?

Uten sin sjefs velsignelse opprettholder Gisela kontakten med Frode. Mens han kaller seg Jonna i Sverige, tror han at hun heter Kikki – det er nemlig dekknavnet hennes når hun er undercover.

Da han inviterer henne med seg til Oslo, takker hun ja. Hennes oppdrag er tilsynelatende enkelt, hun skal kjøre en motorsykkel inn i Norge. Motorsykkelen kan gi nye spor om hvem som sto bak kapringen av fangetransporten, men det Gisela ikke vet er at kollegene hennes har informasjon om at Frode kan være svært farlig.

Bjørn oppdager at det er mye han ikke visste om broren sin, Vegard. Før han ble drept fortalte han kona at han hadde møtt en annen kvinne, og at han ville forlate familien. Men hvorfor har han ikke sagt noe til Bjørn? Og hvorfor vet ingen hvem denne kvinnen er?

Også i etterforskningen dukker det opp spor i forbindelse med Vegard som må følges, og Bjørns hjelp kan bli uvurderlig.

Om serien
Den actionfylte dramaserien "Kodenavn Hunter" har store norske skuespillere som Ane Dahl Torp, Mads Ousdal og Kristoffer Joner i tre av de sentrale rollene. Serien tar oss med inn i en verden med hemmelig politiarbeid vi ikke har sett maken til i Norge tidligere.

Få tv-serieskapere i dette landet vet mer om politiarbeid enn mannen bak suksessen "Svarte penger, hvite løgner", Jarl Emsell Larsen. Gjennom nitidig research har han sammen med produsent Anne Birte Brunvold Tørstad skapt en historie som langt på vei kunne vært virkelig, med internasjonale, kriminelle nettverk der det ikke lenger handler om én bakmann og noen få skurker.

Mellom plikt og følelser
Bjørn (Mads Ousdal) er en dyktig etterforsker i Oslo-politiet. Om ikke lenge skal han bli far til sitt første barn, og både privat og profesjonelt er hans fremste støttespiller broren Vegard som jobber som fengselsbetjent.

En tilsynelatende rutinepreget fangetransport fra Østfold fengsel skal vise seg å snu livet på hodet for Bjørn. Transporten blir brutalt kapret, og i det voldelige sammenstøtet mister broren livet.

Bjørn havner i sitt livs verste klemme. Politiets hemmelige etterforskningsgruppe "Hunter", som er spesielt nedsatt for å løse saken, vil gjerne ha ham med på laget. Men Bjørn må takke nei, selv om han ønsker å stoppe bakmennene. Han har mer enn nok med å holde familien sammen etter tragedien.

Men da Bjørn oppdager at broren hadde hemmeligheter han ikke ante noe om, ledes han inn i en etterforskning i grenselandet mellom arbeid og en personlig vendetta.

Grenser viskes ut
I Göteborg jobber norsk-svenske Gisela (Ane Dahl Torp) undercover i en bar der loven ikke er det viktigste. Da den småkriminelle nordmannen Frode, som kaller seg Jonna i Sverige, (Kristoffer Joner) dukker opp i baren og trenger hjelp umiddelbart, kommer Giselas halvferdige sykepleierutdannelse til nytte. Sammen med ham blir hun med ned i en underverden uten landegrenser, og det viser seg å bli skjebnesvangert på mer enn en måte. I møte med Frode står også Gisela overfor private følelser som ikke helt kjenner sine grenser. Og da hjelper det lite at også Hunter-gruppen i Norge har fattet interesse for henne.

Bjørn og Gisela blir stadig mer presset i sine valg mellom plikt og følelser. Selv ikke den spesialtrente Hunter-gruppen med Dan Wester (Jan Sælid) i spissen kan beskytte dem, hvis de ikke selv forteller hele sannheten…

Egenprodusert krimserie i seks deler fra NRK Drama (2006)
Regi og manus: Jarl Emsell Larsen
Produsent: Anne Birte Brunvold Tørstad
I rollene: Mads Ousdal (Bjørn Rønningen), Ane Dahl Torp (Gisela), Kristoffer Joner (Frode), Jan Sælid (Dan Wester), Laila Goody (Carina Bredesen), Petronella Barker (Christine Hoff), Alexandra Rapaport (Maria Milinkovich) og Dag Malmberg (Ingemar Bergquist) m. fl.
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no