Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 27. desember 2011 kl 21.15 Mildred Pierce

Emmybelønt Mildred Pierce


Romjula kan nytes med den kritikerroste miniserien Mildred Pierce, som mottok hele 5 Emmypriser ved årets utdeling. Oscarvinnende Kate Winslet spiller hovedrollen som Mildred Pierce. Hun er en ung mor, med talent for baking. Da hun kaster ut Bert, sin utro mann, blir hun tvunget til å lete etter jobb for å forsørge sine to døtre Veda (11) og Ray (7). I hennes higen etter å lykkes, står hun i fare for å miste alt.

Vi møter Mildred som hjemmeværende forstadshustru i 1931 i Glendale, California. Hun har ikke jobbet på mange år, men tjener ekstra penger til hjemmet ved å selge paier og kaker til venner og naboer. Etter mange år med et hanglende forhold til den utro mannen Bert, kaster hun han på dør, med alle de økonomiske utfordringene det medfører for en enslig tobarnsmor.

Mildred overrasker seg selv når hun får et forhold til eksmannens gamle forretningspartner Wally Burgan. På desperat jakt etter jobb for å klare de daglige utgiftene, stiller hun motvillig opp på et ydmykende intervju som hushjelp hos en styrtrik og nedlatende overklassefrue.

Mildred klarer ikke svelge flere kameler, så hun avbryter intervjuet og styrter ut. Hun søker tilflukt på en lokal kafé, og brått tar livet hennes en ny vending. Skjebnen og en servitør ved navn Ida spiller en rolle i å forme Mildred Pierces fremtid.

Amerikansk dramaserie i fire deler (2011)
Produsert av HBO
Originaltittel: Mildred Pierce
Pressekontakt: Karoline Berg , tlf: 90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice: info@nrk.no, tlf: 815 65 900