Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 9. mai 2009 kl 23.10 Stephen Fry om hiv og aids

Hiv, aids og framtiden

Stephen Fry forteller mer om sitt forhold til hiv og aids. (Foto: NBDtv)
Stephen Fry forteller mer om sitt forhold til hiv og aids. (Foto: NBDtv)
Stephen Fry er her med mer om hiv og aids. Han trekker på sine personlige erfaringer – mange av hans venner er rammet – og han forsøker å få svar på om vi vil klare å drive sykdommen tilbake i tiden som kommer.

I tidligere tiår var hiv og aids omtrent likelydende med en dødsdom. Et kvart århundre senere er hiv mer eller mindre å se på som en kronisk tilstand, som for eksempel diabetes. I siste del av serien om sykdommen prøver Fry å finne ut om framgangen i medisineringen av hiv har ført til likegyldighet og løssluppenhet overfor de reelle truslene fra viruset.

Én-pille-kuren
Å kunne ta hiv/aids-medisin i form av en enkelt pille er noe helt nytt. Og det vil lette livet vesentlig til dem som sliter med sykdommen.

Stephen Fry snakker med eksperter om hvor effektiv den nye behandlingsformen er, men også med pasienter med terminal aids som ingen medisiner lenger hjelper for.

Kates nye liv
Fry lar oss bli med på sin egen hiv-test, og han besøker Kate (21) som har hatt hiv-viruset hele sitt liv. Hun forteller om hvor vanskelig det en gang var å ta medisinen. Men nå kan hun se fram til å sette et hiv-fritt barn til verden, takket være nye syvmilssteg innen medisinsk forskning.

Programmet er sendt tidligere

Britisk dokumentarserie i to deler (2007)
Originaltittel: Stephen Fry: HIV & Me (2)
Produsert av: NBDtv
Kontaktperson i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.noLENKER
  • Les mer