Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 27. desember 2001 kl 23.15 Morten Abel - absolutt abelaktig

Abels mange ansikter

Morten Abel har stor suksess med sin siste cd ”I’ll Come Back and Love You Forever”. Han har vært en av de mest solgte artister i Norge denne høsten. I kveldens program møter vi popkongen fra Stavanger, blant annet i et nylig laget konsertopptak fra NRKs studio 2 på Marienlyst.

Det er regissør Erik Poppe som har laget programmet, og han har fulgt Morten Abel på turné, i platestudio i London, med venner og kjente og back stage i mange forskjellige situasjoner. Ønsket har vært å lage et program som viser Morten Abels mange ansikter.

Suksessmannen
Morten Abel har i årenes løp solgt mange hundre tusener av plater. Og hans karriere som artist er lang. I 1987 dannet han gruppen The September When med Helge Hummervoll og Tor Øyvind Syvertsen. Gruppen hadde stor suksess og jobbet sammen i mange år, helt frem til 1996.

I 1997 solodebuterte Abel med platen ”Snowboy” som ble solgt i 37000 eksemplarer. Ny og enda større suksess fikk Abel i 1999 med ”Here We Go Then, You and I”. Denne platen ble kritikerrost opp i skyene, og det ble solgt 132000 eksemplarer i Norge.

Hans siste plate har bare fått gode kritikker og er foreløpig Abels aller største suksess – så langt i denne fantastiske artistens musikkarriere. Som anmelder Håkon Moslet i Dagbladet har sagt: ”Man kan jo ikke annet enn å elske mannen.”

NRK Underholdningsavdelingen
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956