Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 19. november 1999 kl 22.30 Historier fra kafé Kronen

Historier fra kafé Kronen (t)

Uke 46
Fredag 19. november 1999
kl 22.30
Historier fra kafé Kronen
Generasjon X

20-årene som møtes på en lokal bar hver kveld for å drikke, ruse seg og ha sex. Mye av filmen dreier seg om Carlos (Juan Diego Botto) som har distansert seg fra sin velstående middelklassefamilie. Den eneste han kan forholde seg til er bestefaren. Han ser ut til å forstå ungdommenes framtidspessimisme.
Carlos
Hovedpersonen Carlos, en 21 år gammel student, elsker å ta sjanser og han viker ikke unna for vold. Han er uløselig knyttet til et samfunn han ikke kan forstå. Carlos gjør opprør på den eneste måten han kan, nemlig ved å nekte å godta samfunnets regler og lover, og ved å hengi seg til grenseløs nytelse. Dessuten prøver han å la være å engasjere seg følelsesmessig i andre mennesker.
Sex, narkotika, alkohol og musikk blir Carlos\' følgesvenner i hans søken etter en identitet. En identitet han først finner når tragedien er uavvendelig.
De ulike personene som opptrer i filmen, blir sett gjennom øynene til Carlos. Noen er bare statister, andre personifiserer holdninger og handlinger som Carlos tar avstand fra. Men bestefaren og søsteren står fram som helstøpte individer.
Grenseoverskridende
Filmen handler om å overskride grenser. Hovedpersonen Carlos elsker å opptre provoserende og bryte skrevne og uskrevne regler. Hele tiden går han et skritt videre. Aksepterer ikke at det finnes grenser eller barrierer. Og midt i alt dette styres Carlos av et mørkt ønske om å leve som om hvert minutt var det siste. Men så skjer det noe som tvinger Carlos og hans vennegjeng til å forholde seg til virkeligheten - en realitet som de så langt har forsøkt å ignorere.
\"Historier fra kafé Kronen\" forsøker ikke å komme med noen moralsk skjennepreken. Den holder bare opp et speil av visse sider ved vår samtid.
NRK2 fredag kl 22.30
Tidligere sendt 12.3.99
Bilder (via Scanpix/Internett)
1. Ungdomsgjengen vi møter i \"Historier fra kafé Kronen\" prøver hele tiden å overskride grenser.
2. Damer er ok, bare man ikke blir følelsesmessig engasjert, mener Carlos.

Produksjonsland: Spania (1994)
Originaltittel: Historas del Kronen
Regi: Montxo Armendariz
I rollene: Juan Diego Botto, Jordi Molla, Nuria Prims, Aitor Merino, Armando Del Rio, Diana Galvez og Inaki Mendez