Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 14. januar 2004 kl 23.10 Lydverket: Motorpsycho

Motorpsycho i Japan

Motorpsycho fant igjen spillegleden i Japan (Foto: Leif Gjerstad/NRK)
Motorpsycho fant igjen spillegleden i Japan (Foto: Leif Gjerstad/NRK)
Motorpsychos elleville og svært så lojale fans finnes over alt - også i Japan. Lydverket hang seg på da bandet dro på sin aller første turné i dette svært annerledes landet.

Etter mer enn 10 år med intensiv turnering og studiojobbing har Motorpsycho hatt en etterlengtet pause. Men da det japanske bandet Quruli inviterte dem til Japan klarte de ikke å si nei. Da møtte de opp i øvingslokalet i Trondheim for første gang på et år. Og i desember var de supportband for Quruli på deler av deres Japan-turné.

Lydverket fulgte Motorpsycho gjennom to ukers turnering med totalt 7 spillejobber for ca. 10 000 publikummere i Fukuoka, Hiroshima, Nagoya Osaka og Tokyo. Turneen har revitalisert Motorpsycho som har fått spillelysten tilbake. De har gått tilbake til røttene - som en hardtslående, høytspillende trio uten keyboards og intrikate arrangementer.

Om "Lydverket"
Rune Nilson og Siri Høstmælingen har i år ambisjoner om å bli enda grundigere med enda større bredde enn tidligere. Det blir konsertspesialer, spennende gjester, bandintervjuer og masse musikk. Og i reportasjeserien "Rock City" undersøker Siri hva som skjuler seg i musikkmiljøet rundt om i norske byer.

Får du ikke med deg onsdagssendingene, går Lydverket i reprise på NRK2 søndager.


NRK Ung
Egenprodusert musikkmagasin
Programledere: Siri Høstmælingen, Rune Nilson
Reportere: Yngvild Flikke, Håvard Bråthen, Geir Henning Hopland
Prosjektleder: Nicolai Sørensen
Vaktsjef: Åslaug Sem, 92023316
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78,
LENKER
  • Les mer