Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 18. september 1999 kl 23.35 Nattkino: Hell i uhell

Nattkino: Hell i uhell (t)


NRK1 lørdag 18. september kl 23.35
Nattkino: Hell i uhell

Romantisk komedie fra Australia

I likhet med så mange andre har også Sophie sine heftige dagdrømmer. Men - hun gjør noe med dem. Hun skriver dem ned i novelleform og leser dem høyt for seg selv på lesesalen i byens offentlige bibliotek.
Og det er i en slik situasjon den sjarmerende Eddie passerer henne på biblioteket. En vellykket, ung mann med ambisjoner, godt forlovet og klar for bryllup. Han blir plutselig og uventet betatt av Sophie og ber henne ut. Men hun avslår.
Sophie har nemlig et par hemmeligheter hun nødig vil dele med sånne som Eddie. Ved siden av sine romantiske og erotiske fantasier, har hun et virkelig handikap. Sophies ben er ikke helt i orden. Hun vil aldri kunne gå helt normalt igjen etter en ulykke i et varehus.
Den søte musikken som har oppstått mellom Sophie og Eddie lar seg imidlertid ikke forstumme. Han greier å få henne med på en weekend til en vakker stillehavsøy.
På falske premisser blir hun her oppfattet som en kjent idrettskvinne, som dessverre har vært utsatt for et uhell. Dette gir henne råstoff til en ny novelle, med seg selv og Eddie i hovedrollene.
Filmen hadde premiere i 1994. Regien er ved Ben Lewin. Sophie spilles av Gia Carides, som i australsk filmmiljø karakteriseres som fremragende. Internasjonalt er hun mest kjent for sin hovedrolle i dansefilmen Strictly Ballroom.
I andre roller finner vi: Anthony LaPaglia og Rebecca Gibney.

NRK1 lørdag kl 23.35

Bilde
Gia Carides i rollen som den dagdrømmende Sophie.

Australsk spillefilm fra 1994
Regi: Ben Lewin
Originaltittel: Lucky Break
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne-Marie Astad, 23049841