Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 4. august 2000 kl 19.30 SommerDag: På Hellisøy fyr med Katrine Lunde

SommerDag: På Hellisøy fyr med Katrine L


NRK1 fredag 4. august kl 19.30
SommerDag: På Hellisøy fyr med Katrine Lunde

På fyrsafari i Fedje

Musikal- og revyartisten Katrine Lunde fra Stord er Dag Lindebjergs reisefølge i sommerens siste utgave av \"SommerDag\". Om bord i snekka \"Lindy\" tar de turen ut i havgapet til Fedje, den vestligste kommunen i landet, og overnatter på det værutsatte Hellisøy fyr.

Katrine Lunde har spilt revy for fulle hus på Stord nå i sommer. Tidligere i år gjorde hun seg bemerket i rollen som Maria Magdalena i \"Jesus Christ Superstar\" på Trøndelag Teater. Hun har sang- og musikkutdanning fra Ungarn og Wien, og har spilt i musikaler i Tyskland, Østerrike og Belgia.

Men i kveld har hun altså rollen som syngende matros og dessuten som kokke. Hun lager mat av ingredienser som er å finne på Fedje, der hvalkjøtt er en av spesialitetene.

Vrange værguder
Underveis overnatter de to på Hellisøy fyr, et 33 meter høyt støpejernstårn som sto ferdig i 1855. Den gang fyret ble planlagt på den værutsatte holmen, var fyrdirektøren særdeles skeptisk til byggestedet og uttalte at \"hvis ikke man skulle træffe på en ualmindelig god sommer, byr den på så mange vanskeligheter, at jeg ennu ikke har sett dens make i de år jeg har vært i fyrvæsenets tjeneste.\" At han fikk sine ord i behold, får Katrine og Dag erfare til fulle - værgudene viser seg fra sin aller vrangeste side under besøket!

Kjellbjørg Lunde-imitasjon
I programmet får vi også møte Kristin Hope, som spiller sammen med Katrine Lunde i sommerrevyen på Stord. Hun gjør en oppsiktsvekkende entré i rollen som Katrines ikke helt ukjente mor, SV- politikeren Kjellbjørg Lunde.

Samtidig kommer gitarvirtuosen og komponisten Mats Eriksen på besøk. Han har gjort seg internasjonalt bemerket med sine plater og har for øvrig laget musikken til \"SommerDag\". Sammen underholder de tre artistene med scenenumre og sang, og det hele topper seg i en skikkelig krabbefest!

NRK1 fredag kl 19.30

Underholdning fra NRK Hordaland
Programleder: Dag Lindebjerg
Regi: Anders Nøkling
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51