Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 11. juli 2002 kl 20.00 Kokkekamp

Litterær kost på menyen

Kokken Odd Ivar Solvold og Unni Lindell. Programleder Brita Garden holder øye med maten (Foto: Bengt Wilson)
Kokken Odd Ivar Solvold og Unni Lindell. Programleder Brita Garden holder øye med maten (Foto: Bengt Wilson)
Kokkene Odd Ivar Solvold og Frode Aga har fått besøk av to skriveføre damer. Solvold har krimdronningen Unni Lindell på laget, mens Frode Aga har alliert seg med forfatteren May Grethe Lerum. Damene stiller med mat til 100 kroner i hver sin plastpose, og så blir det opp til kokkenes fantasi og kokkekunst å ordne resten.

Unni Lindell har fått strålende kritikker over hele Europa for sine kriminalromaner. Den siste boka, "Slangebæreren", ble lansert i Finland i fjor høst. Nå har Unni Lindell tatt seg litt fri fra romanskrivingen, så det blir ingen ny bok i år. Derimot har hun det travelt med reising og lansering, og det blir få hjemmekvelder. Kanskje hun får noen gode mattips i kveld?

May Grethe Lerum er kioskdronningen framfor noen. Det er nemlig slik at de romanene som det selges mest av her i landet, slett ikke kommer ut på Gyldendal eller lanseres i Bokklubben Nye Bøker. De utgis av Bladkompaniet og selges i kiosker og på bensinstasjoner. Etter serien om "Livets døtre" har May Grethe Lerum begynt på en ny lang serie om "Solgudens krukke". I fjor, til påske, kom første bind. May Grethe er for øvrig glad i rødvin, men drikker aldri før to, ifølge "Hallingdølen".

Om "Kokkekamp"
Programleder Brita Garden er igjen klar med oppfordringen "Klar, ferdig, kok!". Som tidligere i det populære matprogrammet "Kokkekamp" danner to velrenommerte kokker to lag med hver sin gjest. Lagene skal lage tre retter på 20 minutter med gjestens innkjøpte råvarer til en pris for rundt hundrelappen.

Mesterkokkene Harald Osa, Bent Stiansen og Frode Aga er på plass også denne sesongen, og de får følge av to nye kolleger, Arne Jermstad og Odd Ivar Solvold.

Egenprodusert underholdning
Programleder Brita Garden
Prosjektleder Stina Greaker
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53