Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 11. april 2007 kl 23.15 Lydverket: Lydverket - Akon, Public Enemy, Slayer

Møte med norgesaktuelle Slayer

Lydverket: Programleder Mona B. Riise. (Foto: Kristin Svorte)
Lydverket: Programleder Mona B. Riise. (Foto: Kristin Svorte)
Metalveteranene i Slayer er klare for festivaljobb i Norge til sommeren. Som en av hovedattraksjonene på årets Hovefestival er det duket for mørk musikalsk magi i Arendal. Gutta i Slayer kommer i hvert fall ikke til å bruke Arendalsoppholdet til å sjekke ut Norges anerkjente black metal-miljø. Slayers grunnlegger og gitarist Kerry King røper hva han egentlig mener om black metal-sjangeren, og han benytter også anledningen til å si akkurat hva han synes om kollegaene i Metallicas hang til å utlevere seg selv i dokumentarer.

Bergensbandet Lorraine har klart det mange band bare drømmer om. I 2005 signerte de kontrakt med London-kontoret til et av verdens største plateselskaper, SonyBMG. Tross flere sterke radiohits i hjemlandet, som "I Feel it" og "Heaven", venter bandet fortsatt på å gi ut sitt første album gjennom gigiant-plateselskapet. Lydverkets reporter Torgeir Engen reiste til London for å finne ut om Ole Gunnar Gundersen, Anders Winsents og Paal Myran Haaland har beholdt troen på artistdrømmen.

Akon ble nylig kalt "verdens siste hit-maskin" av bransjebladet Vibe. Og ikke uten grunn! Selv om mange trodde han var en døgnflue etter hiten "Lonely", så har han slått grusomt tilbake ved å prege all verdens hitlister i de siste månedene med låter som "Smack That," "I Wanna Love You" og "The Sweet Escape." Hva er det med Senegal-amerikaneren som gjør han til verdens heteste samarbeidsparter for artister som Eminem, Snoop Dogg og Gwen Stefani?

Rap-pionerene i Public Enemy inntar snart både Oslo og Bergen. Lydverkets Mona B. Riise møtte nylig Chuck D. i et eksklusivt intervju under årets South By Southwest-festival i Austin hvor gruppen opptrådte foran 15 000 ekstatiske fans. Public Enemy feirer i år at det er 20 år siden de platedebuterte med Yo! Bum Rush the Show, og gruppens innflytelse på hiphop er fortsatt udiskutabel.


Programleder er Mona B. Riise.


Egenprodusert musikkmagasin fra NRK Ung (2007)
Programleder: Mona B. Riise
Vaktsjef: Vivi Stenberg
Prosjektleder: Åslaug Sem
Pressekontakt: Ida Linchausen, tlf 23 04 98 41/402 00 211
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 915 65 900
info@nrk.no