Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 15. januar 2005 kl 21.30 Med hjartet på rette staden

Juleball i Aidensfield

Juleball med forviklinger i
Juleball med forviklinger i "Med hjartet på rette staden". (Foto:Yorkshire TV)
Lord Ashfordly er nettopp returnert hjem til godset med sin nye og unge kone, lady Cecilia. Lorden er i godt humør etter bryllupsreisen om bord på et cruiseskip og inviterer hele Aidensfield på juleball.

Men en kveld i forkant av ballet sperrer to maskerte og væpnede menn veien gjennom Ashfordly-skogen da lorden og ladyen kommer kjørende. Et øyeblikk senere er de fratatt alt av kontanter, smykker og ringer.

Nok et ran
I bryllupsgave har lady Cecilia fått en sportsbil av lord Ashfordly. Til alt overmål blir hun neste dag stoppet av to menn og fratatt den nye bilen. Forslått i ansiktet søker hun tilflukt hos Gina på puben.

Konstablene Ventress og Bellamy etterforsker allerede ranssaken, og biltyvene er ifølge lady Cecilia de samme som tvang til seg smykker og verdisaker kvelden før.

Ball og forviklinger
Gina og lady Cecilia diskuterer detaljene for juleballet, og de blir enige om at Gina skal stå for cateringen. Mike skal holde lady Cecilia under oppsikt og opptre som hennes privatsjåfør.

Et par kelnere blir hyret til juleballet på Ashfordly-godset. De viser seg å ha en umiskjennelig likhet med ransmennene.

Lady Cecilia holder øye med kelnerne, men av en eller annen grunn hjolder hun kjeft med det hun vet.

Om serien
Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette
dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk dramaserie (2002)
Originaltittel: Heartbeat , (sesong 12)
Kveldens episode: A Many Splendoured Thing
Produsert av: Yorkshire Television
Med: Jason Durr, Duncan Bell, David Lonsdale, Peter Benson, William Simons, Tricia Penrose, Derek Fowlds, Geoffrey Hughes
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57