Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 14. august 2004 kl 22.10 Kar for sin kilt

En mystisk fremmed

Jess og Duncan har funnet hverandre i
Jess og Duncan har funnet hverandre i "Kar for sin kilt". (Foto: BBC)
Det er noen som sniker seg rundt husene på Glenbogle. En mann er observert. Skogvokteren Golly, som vanligvis ikke hører på sin datters ønsker, irriterer seg over kjæresteforholdet mellom henne og oppsynsmannen Duncan.

Akkurat da folk på Glenbogle skal til å ringe politiet, oppdager Lexie at mannen som lusker omkring er hennes far. Hun har ikke sett ham på mange år. Det er liten gjensynsglede å spore hos Lexie. Og selv om faren sjarmerer alt og alle, lar hun seg ikke rive med.

Hva vil Alex?
En av dem som lar seg sjarmere av Lexies far, er Dorothy på nabogodset. Hun ansetter Alex som sin sjåfør.

Lexie begynner for alvor å bekymre seg over hva farens hensikter er.

Jess flytter
Gollys motstand mot forholdet mellom datteren og Duncan, får henne til å flytte fra ham og over i hovedhuset hos Duncan.

Duncan er fra seg av begeistring, skaffer henne et eget rom og setter i gang med å pusse det opp.

Om serien
"Kar for sin kilt" er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. Serien er en av BBCs største dramasuksesser og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie: Uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) var 28 år da han uten forvarsel arvet Glenbogle, en av de aller største godseiendommene på det skotske høylandet. Til å begynne med ville han bare vende tilbake til sitt ukompliserte jetset-liv i London, men etter hvert har han avfunnet seg med skjebnen og gjør nå sitt beste for å bestyre det gedigne og forfalne slottet, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land.

Lexie (Dawn Steele), Glenbogles respektløse hushjelp og bygdas femme fatale, har etter hvert avansert til å stå ved Archies side som fruen av Glenbogle. En ukjent halvbror av Archie, Paul (Lloyd Owen), er nylig ankommet helt ut av det blå. Til mor Mollys (Susan Hampshire) store fortørnelse, fordi han er et resultat av avdøde far MacDonalds sidesprang.

Britisk dramaserie (2003)
Originaltittel: Monarch of the Glen (Series 5)
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produsert av: Ecosse Films/BBC Scotland
Med: Susan Hampshire, Alaistair Mackenzie, Dawn Steele, Hamish Clark, Alexander Morton
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Les mer:
Les mer:


LENKER
  • Les mer: 
  • Les mer: