Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 17. juli 2005 kl 20.00 Cityfolk: Haag

Følger drømmen i Haag

Timmie Thio har arkitektur i blodet. (Foto: NPS)
Timmie Thio har arkitektur i blodet. (Foto: NPS)
I Haag i Nederland møter vi arkitekten Timmie Thio, taxisjåføren Ton Baggerman og klesdesigneren Jean Louzac. Det er tre mennesker som er vidt forskjellige, men alle har én ting til felles: De lever det livet de selv vil.

Timmie Thio er arkitekt, og har fått mye oppmerksomhet og anerkjennelse for sitt arbeid. Hun kom til Nederland fra Indonesia 19 år gammel. Faren hennes var også arkitekt, mannen hennes er arkitekt, og også barna hennes har arvet pasjonen for å skape vakre og funksjonelle bygg.

Sin egen sjef i karaoketaxi
Ton Baggerman har alltid likt å være sin egen sjef, og har blant annet livnært seg som vindusvasker, lastebilsjåfør og har til og med hatt sitt eget begravelsesbyrå. De siste årene har han kjørt drosje, men han skiller seg godt ut blant de andre sjåførene. Ton sitter nemlig bak rattet i en karaoketaxi!

Klesdesigner med en uvanlig historie
78 år gamle Jean Louzac hater to ting: Alderdom og fortiden. Han ble født i den nederlandske kolonien i Indonesia, der faren eide en plantasje. Jean var mer opptatt av sang og dans enn plantasjeliv, men han skulle heller aldri overta etter faren. Da Indonesia fikk sin uavhengighet ble familien hans fengslet. Jean snakker så lite som mulig om akkurat det, og livet som moteskaper i Nederland hjelper ham å glemme.

Om serien
I sommer tar portrettserien Cityfolk oss med til møter med bybeboere med sterke personligheter i Oslo, Dublin, Haag, Barcelona, München, Helsinki, Lisboa og Stockholm. I hvert program møter vi tre ulike mennesker som alle har én ting til felles: Byen de bor i, og en historie å fortelle.

Europeisk samproduksjon (2005)
Portrettserie i åtte deler
Prosjektleder NRK: Kjetil Saugestad
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252