Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 27. april 2008 kl 20.05 Fantastiske reiser: I halen på villhunder

På vei til en ny flokk

Steve Leonard forsøker å holde tritt med de tre afrikanske villhundene Chesney, Punter og Jones. De har forlatt den trygge hundefamilien de vokste opp i for å dra ut i en ukjent verden.

Afrikanske villhunder er alltid underveis. Hele livet deres er en lang, utrolig reise. I hundeverdenen er det ingen som beveger seg så langt eller så raskt som de unge hundene som forlater familieflokken for første gang.

For disse er lykken å finne en make og starte en ny flokk. Den gamle flokkens trygghet er forlatt, nye stier følges og nye farer truer. Løver og hyener er en stadig trussel.

Steve Leonard som buskmann
I tre uker lever Steve Leonard et villmarksliv, og av den lokale guiden lærer han buskmennenes overlevelsesteknikker. Han følger villhundene både med gamle, tradisjonelle metoder og ny teknikk.

Akkurat som hundene må han passe seg for hyener, løver og leoparder. Klarer han å holde følge med deres hvileløse streifing?

Om serien
Det kreves enorm fysisk styrke å følge et dyretrekk. I tillegg må dyrene krysse livsfarlig terreng. Hvordan klarer de å utføre dette kunststykket? Og er det mulig for et menneske å holde tritt? Den britiske veterinæren Steve Leonard kaster seg ut i det.

Ved hjelp av villmarkseksperter og satellittoppkoplet laptop prøver Steve å forklare hva det er med dyrenes biologi som gjør dem i stand til å gjennomføre et dyretrekk.

Steve Leonard er kjent fra blant annet serien "Veterinærene i praksis" ("Vets in Practice").


Britisk dokumentarserie i seks deler
Produksjon: BBC (2007)
Originaltittel: Incredible Journeys with Steve Leonard: Running with Wild Dogs
Kontaktperson: Berit Ekholdt, tlf 23 04 94 50 / 99 79 77 43
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


Bilde
Fantastiske reiser: Steve Leonard ferdes til sjøs, til lands og i luften når han følger de lange dyretrekkene. (Foto: BBC)