Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 20. august 2009 kl 21.30 In Treatment

Mønster gjentar seg

Jake (Josh Charles) er alene hos terapeuten denne uken.  (foto: HBO Enterprises)
Jake (Josh Charles) er alene hos terapeuten denne uken. (foto: HBO Enterprises)
Jake er redd for at ekteskapet hans virkelig er i ferd med å sprekke. I sin fortvilelse kjører han ut i natten, og uten å være det bevisst, setter han kursen mot foreldrene hjem.

Paul griper fatt i denne hendelsen, ber Jake fortelle om foreldrene sine og får Jake til å se enkelte paralleller mellom faren og sin egen kone, Amy. Hvordan kan dette kaste lys over Jakes egen adferd og følelser?

Om serien
Selskapet som serverte oss Sopranos, HBO, står også bak denne følelsesmettede serien.

In Treatment er basert på en israelsk suksess og vises hver kveld, fra mandag til fredag på NRK2. Den handler om terapeuten som hjelper andre men ikke fikser det selv. Gabriel Byrne og Dianne Wiest spiller de to bærende rollene.

Vi er blitt foreskrevet å møte opp i 5 x 9 uker som fluer på veggen hos doktor Paul Weston, en omsorgsfull, skarp psykoanalytiker, som selv lever i et elendig ekteskap.

Hver mandag må Dr. Paul omtrent ta på seg et kyskhetsbelte for å beskytte seg mot vakre Laura, en pasient som forelsker seg i ham - pluss nesten alle menn hun treffer. På tirsdagene kommer Alex, en arrogant marinepilot som strever med sine opprivende krigserfaringer og sitt raknende ekteskap. Onsdagene er satt av til den defensive tenåringsjenta, Sophie, som driver med idrett og har et altfor nært forhold til den mannlige treneren sin. På torsdagene er det ekteparet Amy og Jake som sitter i sofaen. De kan rett og slett ikke fordra hverandre, for å si det mildt. Så, på fredagene, tar dr. Weston av seg analytikerhatten og blir bare Paul, som går i terapi hos sin Budda-lignende mentor, Gina, og øser ut av seg sine bekymringer. Til sammen blir dette et herlig såpebrygg av intriger som Paul får oss til å tro han kan ordne opp i.

Mottakelsen i den amerikanske pressen var overveldende,
- Det er umulig å forestille seg å skulle se en så følelsesmessig utmattende serie i ni uker, kveld etter kveld. Men på den andre siden er skuespillerprestasjonene så ypperlige, at man kan gjøre verre ting enn å slippe disse fordervede personlighetene inn i stuen.

Episoden sendes i reprise på NRK2 fredag 21. august
Amerikansk dramaserie (2008)
Produksjon: HBO
Manus og regi: Rodrigo Garcia,
I rollene: Gabriel Byrne og Josh Charles
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Les mer