Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 19. mars 2003 kl 22.35 Kar for sin kilt

Rollebytte

I sin nye rolle som godseier blir Duncan (Hamish Clark) oppvartet av Lexie (Dawn Steele). (Foto: BBC)
I sin nye rolle som godseier blir Duncan (Hamish Clark) oppvartet av Lexie (Dawn Steele). (Foto: BBC)
Duncan har brevvekslet med Marie-Helene i mange år. Nå kommer hun på besøk, men Duncan er nervøs. Brevvenninnen tror nemlig at han er eieren av Glenbogle.

Det kan gå mot den totale ydmykelse for Duncan, dersom venninnen Marie-Helene finner ut at han har holdt henne for narr. Men Molly mener løsningen er enkel. Duncan kan bytte plass med Archie for en dag, slik at Archie overtar jobben som altmuligmann og Duncan får prøve seg som bestyrer.

Det viser seg at det er Archie som får størst problemer i sin nye rolle. Han får besøk av helsedirektoratet som krever en skikkelig opprydning for å få godkjent tillatelse for drift. I mellomtiden avslører Marie-Helen hvorfor hun egentlig har kommer til Glenbogle.

Om serien
"Kar for sin kilt" er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. Serien er en av BBCs største dramasuksesser de senere år og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie – uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

BBC har i alt laget fire serier av "Kar for sin kilt". NRK har vist de tre første, og det er den tredje som nå går i reprise.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) har forlatt jetset-livet i London for å overta familiegodset Glenbogle, en av de aller største eiendommene på det skotske høylandet. Serien skildrer hans kamp for å bestyre det gedigne og forfalne slottet, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land – og å hamle opp med sine eksentriske foreldre, Hector og Molly (Richard Briers og Susan Hampshire).

Glenbogles temperamentsfulle og respektløse hushjelp Lexie (Dawn Steele) blander seg også inn i begivenhetene sammen med godsets altmuligmann Duncan (Hamish Clark) og den tause, sterke skogvokteren Golly (Alexander Morton). En ny skikkelse denne sesongen er Stella (Alexandra Gilbreath), som har overtatt driften på Glenbogle på oppdrag fra banken.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Monarch of the Glen (serie 3)
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produksjon: Ecosse Films/BBC Scotland
I rollene bl.a. Alastair Mackenzie, Richard Briers, Susan Hampshire, Dawn Steele, Hamish Clark, Alexander Morton og Alexandra Gilbreath
Pressekontakt: Anna-Marie Normann , 23 04 78 53LENKER
  • BBCs nettsider om serien 
  • Skotske nettsider om serien 
  • Les om innspillingsstedet