Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 26. mai 2007 kl 19.40 'Allo, 'Allo!

Dristige fluktplaner

Løytnant Gruber (Guy Siner) har sagt seg villig til å kopiere et visst maleri. Her med kaféverten René (Gorden Kaye) (Foto: BBC)
Løytnant Gruber (Guy Siner) har sagt seg villig til å kopiere et visst maleri. Her med kaféverten René (Gorden Kaye) (Foto: BBC)
De to britiske flygerne har vært skjult i kjelleren til René, men nå er fluktplanene klare. Ved hjelp av Monsieur Leclercs bukseseler og gressklippermotoren til von Klinkerhoffen er det stort håp om å få liv i det antikke flyet. Dette skal bringe flygerne trygt hjem til England.

I mellomtiden har Gruber gått med på å lage en kopi av maleriet "The Fallen Madonna". Uheldigvis ble Renés svigermor sulten, og tok en bit av pølsa – sammen med signaturen på maleriet.

Om serien
Handlingen foregår i og rundt Renés kafé i Nouvion i det okkuperte Frankrike under andre verdenskrig. Kaféverten har en tøff hverdag med motstandsbevegelsen, nazister, svigermor i annen etasje – og ikke minst med kona Edith.

’Allo, ’Allo er en av de aller mest suskessrike komedier BBC noen gang har laget. I løpet av de ni årene serien ble sendt, mellom 1982 og 1991, nådde seertallene over 11 millioner. Videoer og bøker har fulgt serien, og de medvirkende har også opptrådt i populære sceneshow i London og Australia.

Tekstforfatterne, Jeremy Lloyd og David Croft, er også ansvarlige for flere andre britiske klassikere som "Dad’s Army", "Are You Being Served?" "Hi-de-Hi!" og "You Rang m’Lord?"

Britisk komiserie (1986)
Originaltittel: "’Allo, ’Allo!" (serie 3)
Produsert av: BBC
Med Gorden kaye (René), Carmen Silvera (Edith), Vicki Michelle (Yvette Carte-Blance), Francesca Cronshaw (Maria Recamier), Rose Hill (Madame Fanny), Kirsten Cooke (Michelle Dubois), Jack Haig (M. Leclerc), Richard Marner (oberst Von Strohm), Guy Siner (Gruber), Richard Gibson (Hr. Flick) og Kim Hartman (Helga)
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer