Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 23. november 2008 kl 20.15 Den syngende bydelen

Nye utfordringer

Koret forbereder seg til å synge foran et fullsatt Ullevål stadion. (Foto: Ingrid Skaare/NRK)
Koret forbereder seg til å synge foran et fullsatt Ullevål stadion. (Foto: Ingrid Skaare/NRK)
Reisen til Paris gikk fint, men til dirigent Øystein Fevangs store fortvilelse tror sangfuglene fra Stovner at de er bedre enn de i virkeligheten er. Derfor bestemmer han seg for å skjerpe kravene og gi dem en utfordring de sent vil glemme…

Det er flere som blir lange i maska da Øystein avslører at koret skal opptre foran 20 000 mennesker på Ullevål stadion om bare få dager. Vålerenga skal møte Lillestrøm, og i pausen skal amatørene fra Stovner fremføre "Mitt Vålerenga", foran både Klanen og Kanari-fansen.

Nyttig trening
Øystein mener koret trenger å øve seg på å synge med sommerfugler i magen, og at det vil være en god erfaring å synge foran så mange mennesker.

Men det er et særdeles kresent publikum som venter dem på Ullevål. Det kan også være skummelt å ta parti med et av lagene. Hvordan kommer Kanari-fansen til å reagere på låtvalget deres?

Om "Den syngende bydelen"
I dokumentarserien "Den syngende bydelen" har dirigent Øystein Fevang fått følgende utfordring: Han skal lage et kor ut av en gruppe vanlige mennesker bosatt på Stovner i Oslo. Og - om bare tre måneder skal koret opptre i Oslo Konserthus på den tradisjonelle julekonserten til Oslo Filharmoniske Orkester. Vil de være klare?

I løpet av seks episoder blir vi kjent med de 45 personene som utgjør koret. Det er mennesker med helt ulike bakgrunner og fra forskjellige kulturer. Alderen på kormedlemmene varierer fra 17 til 82 år.

Dokumentarserie i 6 deler
Produksjon: NRK Fakta (2007)
Prosjektleder: Chris Foss, 23 04 94 62 - 911 66 031
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900