Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 23. februar 2003 kl 20.10 Pilot Guides: Sør Korea

Ian i Sør-Korea

Et øyeblikks ro i Sør-Korea for Ian Wright i
Et øyeblikks ro i Sør-Korea for Ian Wright i "Pilot Guides". (Foto: Pilot Film & TV Prod.)
Sør-Korea er en mosaikk av skikker og kulturer, eldgamle som nye, og sammen med Ian Wright får vi oppleve ganske mye av det.

I Seoul går Ian først på et av de store markedene som bugner av lekre råvarer. Ians interesse for den koreanske kampsporten tae kwon do (”kunsten å sparke og bokse”) bringer ham i kontakt med det koreanske landslaget, likeså får han seg en omgang med det kvinnelige tae kwon do-laget som representerte landet under OL. Og etter at mørket har falt på, utforsker han nattelivet i den sørkoreanske metropolen.

Kritisk grense
Grensen mot det andre Korea i nord har vært et betent punkt i landets historie helt siden delingen i 1948. Her får Ian anledning til å bevitne hvordan militær maktutøvelse kan arte seg på sitt mest dramatiske.

Buddhas ro
I det flere tusen år gamle templet Woljeongsa i fjellsidene langt sør i landet finner Ian ro og fred med Buddha. I den gamle landsbyen Hahoe undrer han seg over hvordan livet går videre på gamle dagers vis, og langt oppe i fjellene tar han inn på et kloster der munkene praktiserer de gamle kampsportene.

Etter å ha blitt filleristet av munkene, besøker Ian den russiske havnebyen Busan på sørøst-kysten. Byens fiskemarked er kjent for sitt store utvalg ,og Ian får seg en fiske-frokost han sent vil glemme. Turen ender på turistøya Cheju Island, også kjent pga. haenyo-folket, der kvinnene bedriver dypvannsdykking etter fisk og annen sjømat året rundt.

Om serien
I denne andre omgangen av Pilot Guides bærer det til Istanbul, Sør-Frankrike, Kenya, New England (USA), Roma, Sør-Mexico, Australia, Java og Sumatra, Indokina, Korea, Wien og de asiatiske byene Calcutta, Shanghai og Bangkok.

Lonely Planet er fra før et velkjent begrep for de reisevante, og den nye serien Pilot Guides er en fortsettelse med de samme guidene. Ryggsekk-reisende Zay Harding, Ian Wright, Megan McCormick, Justine Shapiro og Estelle Bingham tråkler seg verden rundt i løpet av 13 nye programmer.

Også i Pilot Guides er koffert bannlyst. Det samme er overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. Pilot Guides’ reportere tar oss med til steder som appeller til den nysgjerrige og eventyrlystne.

Innkjøpt engelsk serie
Originaltittel: Pilot Guides – The New Ultimate Travel Guide Series (8)
Produksjon: Pilot Film and TV Productions
For mer informasjon: www.pilotguides.com
www.pilot.co.uk/Pilot_Guides.html
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57