Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 17. februar 2011 kl 19.45 Schrödingers katt

Uvanlige kombinasjoner


Fotografisk hukommelse versus stedsans, uvanlige smakssammensetninger, og en biltest der elbilen blir utfordret av brølende bilmotorer på vinterisen – dette utforskes i kveldens sending av "Schrödingers katt".

Hvordan er det mulig å memorere et helt partitur i løpet av få minutter? Den nye dirigenten til Trondheim Symfoniorkester, Krzysztof Urbanski, har det som mange ville kalt et fotografisk minne. En av verdens fremste forskere på hukommelse, Edvard Moser, kjører sportsbil sammen med Urbanski for å finne ut om stedsansens hans er like dårlig som hukommelsen er god.

Matblogger og kjøkkenkjemiker Martin Lerch kombinerer smaker man normalt aldri ville kommet på å blande: banan og persille, sjokolade og kaviar, ananas og blåskimmelost. Når disse smakene kombineres, oppstår nye og uventede spenninger inni munnen. Ising er et velkjent problem for alle som flyr vinterstid i Norge, men hvordan oppstår dette fenomenet?

Hva skjer når en elbil på speilblank vinteris møter entusiastiske biltilhengere med brølende motorer og fargerike biler med lang historie? Den ultimate biltesten gir deg svaret!Egenproduksjon fra NRK Trøndelag
Programleder: Hanne Kari Fossum
Prosjektleder: Njord Røv
Kontaktadresse for presse, tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900