Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 17. mai 2006 kl 20.10 Doc Martin

Stor familiekrangel

Al og Bert Large har en opprivende krangel. (Foto: ITV)
Al og Bert Large har en opprivende krangel. (Foto: ITV)
Bert og Al Large flyr i tottene på hverandre i kveldens episode. Al er desperat etter å finne en ny karriere, mens Bert ønsker bare at sønnen skal fortsette som rørlegger og etter hvert ta over firmaet.

En kjempekrangel fører til at Al drar sin vei og knuser hjertet til sin gamle far. Bert deler sine sorger med Doc Martin, som kan fortelle at han har ingen kontakt med sin far etter en stor krangel for mange år siden.

Helt sykt
En etter en blir innbyggerne i Portwenn slått ut av omgangssyke og oppsøker legekontoret for hjelp. Martin bestemmer seg for å prøve å finne kilden til sykdomstilfellene og drar til svømmebassenget. Der forsikrer de ansatte at vannet blir sjekket grundig regelmessig.

Doc Martins teori svekkes da flere pasienter dukker opp som ikke har vært i nærheten av det lokale svømmebassenget.

Om serien
I seks uker møter vi landsbylegen Martin Ellingham. Doc Martin, som han blir kalt på folkemunne, har hatt en lang og suksessrik karriere som kirurg i London. Så utvikler han brått en fobi mot blod og klarer ikke lenger å utføre operasjoner. Han oppdager tilfeldigvis at det er ledig en post som lege i den søvnige byen Portwenn i Cornwall. Han har gode minner fra det stedet fra barndommen da han brukte å feriere der hos sin tante Joan. Overgangen fra det hektiske og anonyme livet i storbyen blir stor både for Doc Martin og for hans nye pasienter. De fleste i Portwenn misliker den nye legen sin sterkt i begynnelsen.

Serien er tidligere sendt på NRK1 fra juli 2005.

Britisk dramaserie 2004
Originaltittel: Doc Martin
Produksjon: Buffalo Pictures for ITV1
Med Martin Clunes, Caroline Catz, Stephanie Cole, Ian McNeice, Lucy Punch, Joe Absolom.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364