Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 22. november 2011 kl 20.15 Min idrett: Bordtennis

Kruttønna fra Balkan


Aida er født i Sarajevo, og oppvokst i Kristiansand. Hun er vårt EM-håp i bordtennis for funksjonshemmede. Vi blir med henne til Kroatia og følger henne på veien mot denne viktige konkurransen.

Aida Dahlen ble født i Sarejevo i 1990, rett før krigsutbruddet i Jugoslavia. Hun vokste opp på et barnehjem i Montenegro, og hadde allerede som 6-åring et ønske om å få komme til Norge. I 1997 flyttet hun til Kristiansand og sine nye foreldre, og nå skal hun representere Norge i EM i bordtennis for funksjonshemmede.

Til tross for sitt handikap har Aida vist et balltalent utenom det vanlige. Og med en enorm vilje til aldri å la funksjonshemmingen begrense henne, har hun alltid nådd sine mål. Trikserekorden i fotball er 1200, med protese på det ene benet! Temperamentet har gitt henne kallenavnet kruttønna fra Balkan. Men i Kroatia må hodet holdes kaldt hvis hun skal nå målet om medalje.

Om serien
I "Min idrett" kommer vi tett innpå seks utøvere i kampen for å nå et felles mål: Å bli verdensmestre. Vi opplever lidenskapen på nært hold når vi blir med på idrettsutøvernes opp- og nedturer i treningsarbeidet og i dagliglivet deres.

Norge har flere idrettsutøvere i verdenstoppen som vi sjelden eller aldri hører noe om. Vi skal treffe en klatrer, en danser, en roer, en gokart- kjører, en kickbokser og en bordtennis- spiller.

For disse utøverne er det viktigste å vinne, selv om de slipper å skrive autografer, selv om de ikke vil bli brukt i reklamer for sjampo og Red Bull, og selv om de kan gå på gata uten å måtte skrive autografer. Hvorfor vil de da bli best? Mens vi følger dem i gulljakten, i deres viktigste mesterskap til nå, får vi innblikk i hva som kreves for å lykkes.


Egenprodusert dokumentarserie 2011
Produsenter: Jan Fredrik Bjørntvedt & Kim Peder Rismyhr
Produksjonsleder: Martin Leinaas
Prosjektleder: Espen Graff
Pressekontakt: Sarah Jordanson Fauske, tlf: 415 06 747 / 23 04 40 64
TV-seere bes kontakte Publikumsservice: info@nrk.no, tlf: 815 69 000,