Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 18. juli 2011 kl 20.00 Tore på sporet

En tapt ungdomsforelskelse


På 60-tallet reiste mange ungdommer ut for å se verden. En av dem var israelske Abraham. I 1967 reiste han på tur i Europa og havnet tilslutt i Finnmark. Målet var å se Nordkapp, men i stedet møtte han norske Torgunn Sørensen. 40 år senere reiser Torgunns og Abrahams sønn André til Israel for å prøve å finne faren.

Da Abraham kom til Honningsvåg våren 1967, ble han invitert på fest av noen norske ungdommer. Den første han så var unge Torgunn Sørensen, og det var kjærlighet ved første blikk.

Dro tilbake
De to turtelduene var sammen hele sommeren. Men da høsten kom, ville Abraham reise tilbake til Israel. Det var krig i hjemlandet, og Abraham var urolig for familien. På samme tid oppdaget Torgunn at hun var gravid. Abraham ville at hun skulle bli med ham til Israel, men Torgunns mor rådet henne til å bli værende i Finnmark i hvert fall til etter fødselen. Abraham dro, og Torgunn hørte ikke noe mer fra han.

I 1968 kom lille André til verden, men Abraham forble et godt minne i mange år. Helt til André hadde blitt 40 og far til tre barn. Da bestemte Torgunn seg for at det var på høy tid å lete etter Abraham, slik at han kunne få vite at han hadde både en sønn og tre barnebarn i Norge. Men også for at André og barna skulle kunne bli kjent med sin far og farfar. Men da Tore begynte å lete i Israel, fant han ingen spor etter Torgunns ungdomsromanse.

Sendt tidligere

Egenproduksjon Program Tyholt
Programleder: Tore Strømøy
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900