Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 28. november 2001 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Garantien som forsvant

Forbrukerinspektør Snorre Tønset prøver å finne ut hvor det ble av garantien som ble lovet  av byggebransjen (Foto: Ole Kaland)
Forbrukerinspektør Snorre Tønset prøver å finne ut hvor det ble av garantien som ble lovet av byggebransjen (Foto: Ole Kaland)
Hvorfor klarer ikke landets byggmestere å få på plass en garantiordning som gjør at du som husbygger kan føle deg litt tryggere når du får problemer?

For to år siden gikk bransjen ut og lovte en byggmestergaranti - som de til og med reklamerte for. Men ingenting har skjedd. Kjell Vesje og Snorre Tønset ser nærmere på garantien som forsvant.

Mangelfull merking av kjøtt
Håkon Haugsbø følger opp forrige ukes avsløring om hvordan merkingen på importert kjøtt fra Afrika fjernes slik at vi forbrukerne ikke kan vite om kjøttet selges som norsk. I kveldens FBI får du flere bevis på at fjerning av kjøttmerkingen er nøye organisert og har pågått i flere år.

Utrygg nettbank
I sommer ble det kjent at Gjensidige Nor's nettbank hadde svakheter som gjorde at datakyndige kunne overvåke kunders kontoer. Elin Ruhlin Gjuvsland spør hvorfor banken ennå ikke har bedret sikkerheten.

Og i Bøllekurset tar Ole Hedemann et oppgjør med muzaken som gjaller ut av høyttalerne på landets kjøpesentre!

Egenprodusert forbrukermagasin
Programledere: Ole Hedemann, Elisabet Grøndahl, Elin Ruhlin Gjuvsland, Håkon Haugsbø og Snorre Tønset
Prosjektleder: Tove Austad
Pressekontakt: Elisabeth Burø, 23049841
http://nrk.no/kanal/nrk1/fbi/

Bilde
Forbrukerinspektør Snorre Tønset prøver å finne ut hvor det ble av garantien som ble lovet av byggebransjen (Foto: Ole Kaland)